x close

Mihaela Bilic, despre capcanele din băuturile cu zahăr: „Nu consumați caloriile în formă lichidă”

04 Mar 2019   •   23:00
Mihaela Bilic, despre capcanele din băuturile cu zahăr: „Nu consumați caloriile în formă lichidă” Foto: Facebook/Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra capcanelor din băuturile cu zahăr, într-o postare pe Facebook

„Nu consumați caloriile în formă lichidă. Nici satisfacția gustativă nu e pe măsura aportului energetic, dacă ne gândim ce puțin ne bucurăm de aroma celor 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar de suc. Dacă am consuma zahărul echivalent sub formă de prăjitură sau ciocolată, simțurile noastre ne-ar mulțumi!”, scrie medicul nutriționist, pe Facebook.

„Atunci cum se face că nu percepem gustul intens dulce al unui pahar de suc? Răspunsul e năucitor de banal: zeama de lămâie, concentratul de fructe, sarea și dioxidul de carbon "ascund" zahărul. Mai simplu spus, tot ce e acrișor și/sau acidulat taie din dulceață. Și ca răul să fie și mai rău, temperatura poate "sabota" și ea percepția: cu cât un lichid e mai rece, cu atât PARE mai puțin dulce. Atunci să nu ne mai mirăm că toate sucurile sunt servite reci, la temperatura camerei ar fi leșinat de neapetisante”, adaugă aceasta.

Citeşte mai multe despre:

mihaela bilic bauturi calorii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati