Antena 3 CNN Life Oameni A murit poetul Vasile Tărâțeanu, membru al Academiei Române. Originar din regiunea Cernăuți, "un poet român visând România"

A murit poetul Vasile Tărâțeanu, membru al Academiei Române. Originar din regiunea Cernăuți, "un poet român visând România"

Academia Română a anunțat astăzi trecerea în neființă a poetului din Cernăuți, Vasile Tărâțeanu, poet, publicist, jurnalist și activist cultural, membru de onoare al Academiei Române.

A murit poetul Vasile Tărâțeanu, membru al Academiei Române. Originar din regiunea Cernăuți, "un poet român visând România"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   14:46

"În întreaga sa activitate în cadrul Academiei Române, Vasile Tărâțeanu a reprezentat cu demnitate și abnegție ideea românească și flacăra culturii noastre în ținuturile pe care le-a iubit și slujit uneori cu riscuri foarte mari. Ne înclinăm în fața memoriei sale!", au transmis reprezentanții Academiei Române.

Poetul Gheorghe Tomozei l-a descris pe Vasile Tărâțeanu ca fiind "un poet român visând România, bolnav de România, un poet exprimat în tot mai puternice poeme înţelepţite de lacrimă…"

Marele scriitor basarabean Grigore Vieru scria: "Vasile Tărâțeanu este bradul de munte, iar rășina tulpinei sale nu este altceva decât viața rănită, dar nicicând îngenunchiată pe care o trăiește în mijlocul unor necontenite furtuni istorice."

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close