Antena 3 CNN Life Ritualul cu trei frunze de dafin pentru îndeplinirea dorinţelor de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul | "Notează-ți dorința în noaptea de Sânziene și spune-o cu voce tare de trei ori"

Ritualul cu trei frunze de dafin pentru îndeplinirea dorinţelor de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul | "Notează-ți dorința în noaptea de Sânziene și spune-o cu voce tare de trei ori"

Potrivit folclorului, în noaptea de Sânziene, cerurile se deschid, iar dorinţele devin realitate. Ritualul cu frunze de dafin este unul dintre cele mai cunoscute ritualuri pentru atragerea prosperităţii şi a dragostei.

Ritualul cu trei frunze de dafin pentru îndeplinirea dorinţelor de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul | "Notează-ți dorința în noaptea de Sânziene și spune-o cu voce tare de trei ori"
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2023   •   14:00

În lumea ezoterismului, dafinul are proprietăţi protectoare şi este folosit pentru a alunga energiile negative, blocajele emoţionale, dar şi spiritele rele.

Arderea frunzei de dafin poate curăţa energia unui spaţiu, alunga negativitatea, dar şi de a transmite mesaje în Univers. Legendele spun că, arderea frunzelor de dafin poate chiar să rupă blestemele şi farmecele.

În Grecia Antică, planta de dafin era considerată sacră de către Apollo. Totodată, grecii şi romanii foloseau frunzele de dafin pentru a atrage norocul, succesul şi dragostea.

Vechii romani şi greci foloseau frunza de dafin în ritualurile lor şi credeau că această plantă aduce victoria, fericirea şi nemurirea. 

Legendă originii frunzelor de dafin

Potrivit unei legende, dafinul a apărut când nimfa Daphne a fost transformată în acest arbore pentru a se ascunde de zeul îndrăgostit Apollo, care o urmărea.

Mai târziu, coroana de dafin a devenit simbol al victoriei pentru învingătorii luptelor, pentru sportivi, poeți și împărați romani.

Grecii îi spuneau dafinului daphni, iar romanii laurus sau laurea. În română, dafin vine din daphinus, un grecism care a apărut în latina târzie ca un dublet al lui laurus.

Citeşte şi: Horoscop 12-30 iunie 2023, cu Cristina Demetrescu. Berbecii schimbă direcţia în viaţă, Peştii rup unele prietenii

Laur i se mai spune, de pildă, și unei buruieni care se ia cu cea mai mare prudență pentru că poate fi otrăvitoare: ciumafaia (alaur, buruiana bolundă, laur porcesc, nebunariță, turbare, foaia-ciumii; Datura Stramonium).

În prezent, dafinul este un condiment apreciat în bucătăria universală pentru aroma deosebită pe care o oferă preparatelor culinare, dar și pentru proprietățile sale medicinale.

Ritualul cu trei frunze de dafin pentru noaptea de Sânziene

Pentru îndeplinirea dorinţelor în noaptea de Sânziene, ai nevoie de trei frunze de dafin, pix cu cerneală roşie şi o bucăţică de hârtie.

Notează-ți dorința pe o frunză de dafin și rosteşte-o cu voce tare de trei ori. Arde apoi frunza de dafin şi rosteşte următoarele cuvinte: "Prin puterea Universului și puterea Miracolelor, puterea Zeilor și puterea Raiului! Dorința mea se împlinește, așa cum îmi doresc - și se întâmplă".

Manifestarea pe frunze de dafin este asociată cu cei care vor să atragă asupra lor bunăstarea, succesul şi norocul.

Totodată, se mai poate vorbi şi despre alte utilizări ale frunzelor de dafin, precum cea de facilitare a meditației şi a posibilității de descoperire a călătoriilor spirituale sau de dezvoltare a capacităților spirituale.

×
Subiecte în articol: sanziene dorinte ritual
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close