Antena 3 CNN Life Te-ai intrebat de ce nu slabesti chiar daca tii dieta? Uite unde gresesti

Te-ai intrebat de ce nu slabesti chiar daca tii dieta? Uite unde gresesti

Te-ai intrebat de ce nu slabesti chiar daca tii dieta? Uite unde gresesti
Sursa foto: Pixabay
de O.P.    |    08 Aug 2014   •   13:12
Chiar daca iti pare greu de crezut si ai facut pana acum tot ce iti statea in putere (cel putin asa credeai tu!) pentru a elimina kilogramele in plus, principala cauza a esecului ai putea fi chiar tu. Si una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face e sa lasi problemele de zi cu zi sa stea in calea deciziilor intelepte cu privire la meniul ales. Iar o scurta vizita la un fast food inainte in drumul de seara de la serviciu inspre casa, este cea mai proasta alegere posibila. Te poti insa sabota si in alte feluri, mai putin evidente.

Iti subestimezi portiile si caloriile.

Pana si specialistii in diete subestimeaza si calculeaza gresit numarul caloriilor – si inca cum! Potrivit studiilor de specialitate, femeile si oamenii supraponderali in general isi calculeaza gresit numarul caloriile intr-o mai mare masura decat ceilalti. Sunt si studii insa care ne spun ca masura in care oamenii subestimeaza aceste calorii depinde mai degraba de cantitatile mari de mancare pe care le consuma si nu de cat de mare este in greutate persoana in cauza.

Ce e de facut: Poti urma ghidurile obisnuite de alimentatie si diete pe care le vei gasi in abundenta si pe situl nostru. Foloseste-te ades de lingurite cu care poti masura, cani si pahare gradate si calculeaza exact consumul tau de calorii, fara a face aproximari fara nicio baza reala.


Continuarea, pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: diete alimentatie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close