Antena 3 CNN Life Tot mai multe cupluri aleg să doarmă separat. Explicația psihologilor: "În unele cazuri, este benefic"

Tot mai multe cupluri aleg să doarmă separat. Explicația psihologilor: "În unele cazuri, este benefic"

Dormitul în același pat era, până acum, o modalitate prin care cuplurile se pot apropia. Însă, tot mai mulți oameni au relizat că somnul nu este întotdeauna unul odihnitor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   11:04

Un studiu recent arată că din ce în ce mai multe cupluri aleg să doarmă în paturi separate pentru a se odihni mai bine.

Specialiștii spun că dormitul în paturi diferite îmbunătățește calitatea somnului și că relația de cuplu nu are de suferit, dimpotrivă, îi face pe parteneri să le fie dor unul de celălalt. Totuși, există și cupluri care susțin că dormitul separat poate dăuna relației. 

"În unele cazuri, dormitul separat este benefic mai ales dacă somnul unui partener influențează relația", a declarat Mihai Copăceanu, psiholog. 

De multe ori, apariția unui copil poate complica lucrurile când vine vorba de dormitul în același pat. Unii adulți aleg să doarmă cu copii în același pat, ceea ce nu este recomandat pe termen lung. 

Citește și: Opt obiceiuri sănătoase care pot prelungi viața cu 24 de ani, descoperite de medici: "Cu cât mai devreme în viață aplici, cu atât mai bine"

"Aici există un risc, deoarece există mame care prelungesc acest somn cu bebelușul în pat până după doi ani și automat intervine o distanțare față de partener", a mai precizat Mihai Copăceanu, psiholog. 

Alegerea de a dormi în paturi separate nu este neapărat influențată de certurile din cuplu. Psihologii susțin că deși aleg să doarmă separat, cuplurile pot face activități împreună înainte de culcare pentru a evita o posibilă distanțare. 

×
Subiecte în articol: cupluri dormitul separat psihologi
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close