Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cât de periculoase sunt gelurile antibacteriene pentru mâini. De ce trebuie să îți ții copilul cât mai departe de ele

Cât de periculoase sunt gelurile antibacteriene pentru mâini. De ce trebuie să îți ții copilul cât mai departe de ele

Cât de periculoase sunt gelurile antibacteriene pentru mâini. De ce trebuie să îți ții copilul cât mai departe de ele
05 Oct 2017   •   11:46

Pune o picătură de gel antibacterian pe mâini și ai scăpat de 99,9% din bacterii. Asta promit astfel de produse de curățare. Dar, specialiștii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată, scrie clickpentrufemei.ro.

Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily“, realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Northwestern, imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiștii au descoperit că mulți copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse și că mediile ultra curate în primele etape ale vieții unui copil scad imunitatea celui mic.

Acest lucru duce la afecțiuni serioase atunci când copilul crește, făcându-l vulnerabil la diverse boli.

Unele geluri antibacteriene nu conțin alcool și folosesc în schimb triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian și antifungic și este frecvent utilizat în multe săpunuri și detergenți. Dar,știai că este un ingredient activ în pesticide? Triclosanul a fost folosit și ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice și este capabil să se absoarbă rapid în piele și să ajungă în sânge. Odată ajuns în sânge,triclosanul poate provoca afecțiuni grave,cum sunt cancerul,alergiile,boli neurologice și slăbiciune musculară Mai mult,este cunoscut că acesta poate cauza infertilitate.
 

×
Subiecte în articol: imunitate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close