Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă cu oamenii după ce s-a redus consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

Ce se întâmplă cu oamenii după ce s-a redus consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

Ce se întâmplă cu oamenii după ce s-a redus consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   09:36

Vorba arhicunoscută "ca sarea în bucate" a provocat numeroase probleme de sănătate oamenilor. De când medicii au recomandat consumul moderat de sare, iar oamenii chiar au pus în practică acest sfat, rezultatele nu au întârziat să apară.

Jurnaliştii britanici de la Daily Mail au publicat un studiu al cercetătorilor, care s-a întins pe o perioadă mai lungă de timp - între 2003 şi 2011, şi care a avut drept concluzie un lucru îmbucurător: consumul de sare a scăzut cu aproximativ 14%, iar numărul bolilor de inimă cauzate de consumul excesiv de sare s-a diminuat cu 40%.

Mai mult, aceasta scădere a consumului de sare a stopat 18.000 de infarcturi pe an, jumătate dintre acestea putând fi fatale.

Cu toate astea, medicii spun că este recomandată consumarea a 6 grame de sare pe zi, nu 8,1 grame cum este consumată în prezent. Consumul moderat de sare a dus şi la mai multe economii, National Health System din Marea Britanie a declarat cercetătorilor care au realizat acest studiu că a economisit 1,5 miliarde de lire anual din tratamentele bolnavilor de inimă.


 

×
Subiecte în articol: sare sănătate

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close