Antena 3 Life Viață sănătoasă Cum combatem insomniile și coșmarurile. Profesorul Vlad Ciurea: „Dacă nu dormim totul se dereglează”

Cum combatem insomniile și coșmarurile. Profesorul Vlad Ciurea: „Dacă nu dormim totul se dereglează”

26 Ian 2020   •   18:35
Cum combatem insomniile și coșmarurile. Profesorul Vlad Ciurea: „Dacă nu dormim totul se dereglează”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3

Neurochirurgul Vlad Ciurea, invitatul Mirelei Voicu în emisiunea ”Voi cu Voicu”, a precizat că pentru o funcționare perfectă a creierului avem nevoie de doi litri de apă pe zi și să ne petrecem weekendul în aer liber. În ceea ce privește stresul, profesorul Ciurea spune că acest factor „este foarte penetrant și ne lasă urme adânci”.

„Toate activitățile se desfășoară într-un sistem hidric. Accidentele vasculare se produc la persoanele mai în vârstă. Acestea consumă mai puține lichide. Este important să te plimbi și această mentenanță cerebrală va funcționa, pentru a uita de ziua de mâine”, precizeaza Vlad Ciurea.

În ceea ce privește emoțiile, profesorul Vlad Ciurea spune că acestea sunt atât pozitive și negative.

„Atunci când vedem cataclisme, catastrofe, toate acestea au impact asupra creierului nostru. Mulți oameni nu au o educație medicală, condiții în care intră în panică(...) Creierul este ca stomacul. Trebuie să îi dai în fiecare zi ce îi place”, mai spune profesorul.

Coșmarurile au la bază lucrurile care din creier nu funcționează corect.

„Bătaia din copilărie, supărările, disfuncționalități acumulate, mâncărurile mai grase, supărările zilnice duc la coșmaruri. Cei care au coșmaruri au nevoie de o curățare cerebrală. Cred că este bine să intervină domeniul psihoperatic sau duhovnicul. Dacă nu dormim totul se dereglează. Se dereglează creierul, metabolismul, apare colonul iratabil, bătăile cardiace, tiroida autoimună și partea endocrină”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Camera trebuie aerisită și să citim o carte care ne face plăcere și ne relaxează. Atunci putem dormi”, a mai spus profesorul.

Cum combatem insomniile și coșmarurile. Profesorul Vlad Ciurea: „Dacă nu dormim totul se dereglează”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close