x close

Pericolul din tăițeii la plic. Când o să afli ce conțin, nu mai pui gura pe ei

de M.Z.    |    02 Noi 2016   •   15:05
Pericolul din tăițeii la plic. Când o să afli ce conțin, nu mai pui gura pe ei 418 Foto: pixabay.com

Tăiţeii la plic sunt mai periculoşi decât doi hamburgeri. În afară de cantitatea mult prea mare de sare, făina din care sunt făcuți este tratată cu o serie de substanţe precursori din materiale care se produce petrolul.

Au aceeaşi cantitate de sare, cu mult peste doza zilnică recomandată de cinci grame. De altfel, românilor le place sarea-n bucate. Consumă, în medie, peste 12 grame pe zi. În exces, condimentul cauzează boli cardiovasculare, responsabile pentru 60% din decesele din ţară.

Convenabilă şi considerată de mulţi mai sănătoasă decât mâncarea de la fast-food, supa la plic este extrem de dăunătoare pentru sănătate.

Tăiţeii folosiţi la supa instant conţin chiar şi de opt ori mai multă sare comparativ cu o pungă de chipsuri, dacă ne uitmă pe etichetă. 

Iar conţinutul de sare nu este singurul pericol. Aceşti tăiţei instant sunt alimente extrem de dezechilibrate. În primul rând aportul de grăsime saturată este foarte mare, făina din care este făcută este biciuită, albită în clor, tratată cu o serie de substanţe precursori din materiale care se produce petrolul.

În România, consumul de sare a ajuns la peste 12 grame zilnic. Adică 150% din doza recomandată.

Tot aici, se înregistrează anual peste 18.000 de decese din cauza bolilor cardiovasculare apărute în urma consumului excesiv de sare

Sursa: Observator.tv
 

Citeşte mai multe despre:

supa sare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati