Antena 3 Life Viață sănătoasă Sosul pe care îl consumă mulţi români și este mai nociv chiar şi decât hamburgerii de la McDonald's

Sosul pe care îl consumă mulţi români și este mai nociv chiar şi decât hamburgerii de la McDonald's

18 Oct 2017   •   12:36
Sosul pe care îl consumă mulţi români și este mai nociv chiar şi decât hamburgerii de la McDonald's

Sosul pesto ar efecte mai nocive asupra sănătăţii decât hamburgerii de la McDonald's, potrivit unui studiu în cadrul căruia a fost măsurată cantitatea de sare din alimente, publicat de The Telegraph.

Dacă un hamburger de la McDonald's conţine 1,2 grame de sare, un sos pesto conţine 1,5 grame, scrie descopera.ro.

Efectel consumului ridicat de sare asupra sănătăţii au fost vehiculate constant în ultimii ani: prea multă sare ar putea creşte tensiunea arterială. Acest lucru ne expune riscului de a dezvolta probleme cardiace sau accidente vasculare cerebrale.

Cu toate acestea, e nevoie de un echilibru. Deşi majoritatea persoanelor mănâncă mai multă sare decât e necesar, aceasta nu trebuie eliminată total din dietă. Organismul are nevoie de o cantitate minimă de sodiu pentru că ajută la menţinerea unei hidratări corecte şi care aduce beneficii muşchilor şi sistemului nervos.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close