Antena 3 CNN Opinii Dan Voiculescu propune ca pensionarii să primească o pensie minimă de 1.500 de lei

Dan Voiculescu propune ca pensionarii să primească o pensie minimă de 1.500 de lei

Seniorii României ar trebui să primească o pensie minimă de 1.500 de lei, consideră profesorul Dan Voiculescu. Acesta propune politicienilor să ia o măsură similară celei prin care a fost aplicat salariul minim, astfel încât, persoanelor în vârstă să li se asigure un trai decent, mai ales că în ţara noastră sunt peste 1 milion şi jumătate de pensionari cu venituri lunare sub 1.000 de lei.

Dan Voiculescu propune ca pensionarii să primească o pensie minimă de 1.500 de lei
de Dan Voiculescu    |    30 Apr 2020   •   13:29

România a descoperit ca întreaga lume de altfel, ce vulnerabilităţi are şi care sunt limitele în contextul actualei pandemii. Se fac eforturi uriaşe pentru consolidarea sistemului economic şi sprijinirea companiilor autohtone, atfel încât să poată susţine economia.

 ''Dacă, din punct de vedere sanitar și economic, există anumite masuri în derulare, pentru seniorii României, ajutorul concret întârzie să apară. Izolați din cauza virusului, descurajați de de singurătate și de lipsa unui remediu medical imediat, pensionarii își drămuiesc speranțele și veniturile pentru a-și asigura minimum de hrană și medicamente necesar supraviețuirii.

Și, din păcate, acest “minim necesar” devine, de la o zi la alta, tot mai greu de obținut, pe fondul scumpirii produselor alimentare și farmaceutice. Statisticile sunt clare, verificabile în magazine și farmacii: în ultimele luni, prețurile au crescut constant. Pentru cei cu venituri medii și mari o scumpire a coșului lunar cu 50-100 de lei nu reprezintă un capăt de țară. În schimb pentru cei cu venituri foarte mici, pentru pensionarii care se zbat să trăiască din doar câteva sute de lei pe lună, aceste scumpiri înseamnă un medicament în minus, un fruct în minus și, inevitabil, o zi, o lună, un an în minus.

În consecință, consider că este necesară o intervenție legislativă prin care să se introducă – pe modelul salariului minim pe economie, garantat angajaților – o pensie minimă în România, în valoare de 1500 de lei (actualizată anual), garantată tuturor persoanelor din sistemul public de pensii'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Conform datelor oficiale ale Casei Naţionale de Pensii, în prezent, în România sunt pest 1 milion şi jumătate de pensionari cu venituri lunare de sub 1.000 de lei, iar în contextul actual, situaţia  acestora este absolut dramatică.

Dan Voiculescu propune ca pensionarii să primească o pensie minimă de 1.500 de lei

 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu pensionari pensie minima
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close