Dan Voiculescu


 • Opinii
  17 Feb, 17:20
  Guvernul nu se va opri doar la ordonanţa austerităţii când vine vorba despre măsuri care să echilibreze bugetul. Este de aşteptat să continue cu măsuri mai puţin populare şi în perioada următoare, consideră profesorul Dan Voiculescu. Însă, potrivit acestuia, Executivul ar trebui să urmeze o altă cale: cea a investiţiilor care pot aduce mai multe beneficii economiei decât tăierile de venituri sau creşterile de taxe.
  masuri economice dan voiculescu

  Măsurile economice de care România are nevoie

 • Opinii
  03 Feb, 15:10
  În timp ce numărul victimelor tragediei de la Institutul “Matei Balș” continuă să crească în fiecare zi, ecourile îngrijorării firești exprimată de întreaga societate sunt tot mai mult acoperite de răfuiala politică, în care diverși lideri își plătesc polițe personale și vânează vizibilitate.
  omul valoarea centrala a societatii

  Omul, valoarea centrală a societății

 • Opinii
  06 Noi, 23:55
  România se confruntă în acest moment, când cazurile noi de coronavirus au depăşit 10.000 în 24 de ore, cu o criză fără precedent în ultimii 85 de ani. Profesorul Dan Voiculescu susţine că putem vorbi acum despre o perioadă în care nu mai trebuie să ne aşteptăm să fim salvaţi de alţii ci trebuie să înţelegem miza momentului şi să ne salvăm singuri. Doar o reacție solidară, la nivel național, ne poate ajuta să depășim cu bine acest moment, la fel cum am făcut-o în multe alte crize de-a lungul istoriei
  romania se poate salva prin solidaritate nationala

  Dan Voiculescu: ''Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare la adresa națiunii noastre din ultimii 85 de ani!''

 • Opinii
  06 Oct, 20:00
  Profesorul Dan Voiculescu face apel către oamenii politici, să renunţe la mizele mărunte, în contextul creşterii galopante a cazurilor de coronavirus. Potrivit acestuia, discuţiile despre data alegerilor parlamentare, negocieri pentru stabilirea candidaţilor şi eventuale alianţe, nu fac decât să îi îndepărteze pe oamenii poltici de la problema reală a ţării. În acest context, România riscă o criză profundă, cu consecinţe dramatice.
  apel urgent dan voiculescu clasa politica cearta

  Apelul urgent făcut de Dan Voiculescu către toată clasa politică

 • Opinii
  24 Sep, 16:45
  În general, o amenințare globală, pe lângă nenumaratele consecințe negative, poate avea și un efect cu potențial pozitiv: poate separa derizoriul de esențial, poate anula conflictele inutile, poate genera solidaritate, mobilizând resursele sociale, economice și politice către rezolvarea obiectivelor majore.
  dan voiculescu noi in romania cand ne vom trezi

  Noi, în România, când ne vom trezi?

 • Opinii
  28 Aug, 17:15
  Deciziile luate acum de Ministerul Educaţiei se pot dovedi devastatoare anul viitor. Profesorul Dan Voiculescu avertizează că, în lipsa unui cadru unitar în care elevii învaţă, examenele de final de an vor fi compromise. Totul pleacă de la faptul că ministrul de resort nu îşi asumă rolul de autoritate naţională şi pasează responsabilitatea autorităţilor locale.
  critici dure cum este distrusa educatia

  Dan Voiculescu, despre cum este distrusă educaţia

 • Opinii
  11 Aug, 18:45
  România riscă să fie lovită din nou de efectele secundare ale anului electoral. Asta pentru că, de fiecare dată când este vorba despre alegeri, se comit erori administrative și macroeconomice cu efecte catastrofale pentru întreaga societate. Profesorul Dan Voiculescu susţine că anul acesta ar trebui ca politicienii să fie mai atenţi la nevoile reale ale oamenilor şi să renunţe la mentalitatea "după noi potopul".
  pericolele uriase ale anului electoral

  Dan Voiculescu, despre pericolele uriaşe ale anului electoral

 • Opinii
  21 Iul, 09:15
  Divergenţele mai marilor ţări în privinţa gestionării pandemiei ar putea fi soluţionată de un pact naţional. Propunerea îi aparţine profesorului Dan Voiculescu care afirmă că una dintre prevederile esenţiale ar consta în combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate. Aceasta este maniera prin care s-ar asigura un grad ridicat de responsabilitate socială, notează profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.
  solutiile lui dan voiculescu pentru criza sanitara generata de pandemie

  Soluţiile lui Dan Voiculescu pentru criza sanitară generată de pandemie

 • Opinii
  16 Iul, 19:03
  Populaţia României a scăzut cu aproape 30% din anii '90 până astăzi. Este o situaţie alarmantă care are nevoie de soluţii urgente, în caz cotrar, riscând ca ţara noastră să ajungă la sub zece milioane de locuitori până la sfârşitul acestui deceniu. Profesorul Dan Voiculescu cere o strategie naţională în acest domeniu care să elimine declinul demografic.
  dan voiculescu rezolvarea crizei demografice obiectiv national

  Dan Voiculescu: ''Rezolvarea crizei demografice, obiectiv național!''

 • Opinii
  09 Iul, 19:36
  Recentele proteste din Serbia, determinate de reinstaurarea “stării de urgență”, precum și tensiunile sociale care se manifestă în numeroase alte state europene, în paralel cu o criză economică incontestabilă, demonstrează obiectiv că ne confruntăm cu o situație extrem de instabilă ce poate genera, în viitorul apropiat, dezechilibre majore.
  dan voiculescu este timpul dialogului si al solidaritatii nu al conflictului

  Dan Voiculescu: Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!

 • Opinii
  03 Mai, 13:30
  Profesorul Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă asupra unei perioade critice care urmează pentru economie. Este momentul pentru decizii drastice după transformările dramatice care au afectat în ultimele două luni atât România cât şi principalii noştri parteneri internaţionali.
  dan voiculescu masuri urgente pentru a evita un colaps

  Dan Voiculescu: Măsuri urgente pentru a evita un colaps

 • Opinii
  30 Apr, 13:29
  Seniorii României ar trebui să primească o pensie minimă de 1.500 de lei, consideră profesorul Dan Voiculescu. Acesta propune politicienilor să ia o măsură similară celei prin care a fost aplicat salariul minim, astfel încât, persoanelor în vârstă să li se asigure un trai decent, mai ales că în ţara noastră sunt peste 1 milion şi jumătate de pensionari cu venituri lunare sub 1.000 de lei.
  dan voiculescu propune ca pensionarii sa primeasca o pensie minima de 1 500 de lei

  Dan Voiculescu propune ca pensionarii să primească o pensie minimă de 1.500 de lei

 • Opinii
  26 Apr, 12:55
  Următoarele 100 de zile vor decide soarta României, avertizează profesorul Dan Voiculescu. Guvernul trebuie să atragă urgent toate măsurile disponibile pentru ca economia să își revină. În caz contrar, urmând să asistăm la o calamitate. Pe de altă parte, investițiile în agricultură și IT ar trebui să devină priorități naționale.
  profesor dan voiculescu urmatoarele 100 zile sunt decisive

  Profesorul Dan Voiculescu: Totul depinde de ce vom face în următoarele 100 de zile

x close