Antena 3 CNN Opinii Românii despre care nu mai vorbește nimeni

Românii despre care nu mai vorbește nimeni

40% dintre români trăiesc în mediul rural, în sate în care, de foarte multe ori, lipsesc utilități elementare precum rețelele de apă și gaze, canalizarea sau asfaltul.

Românii despre care nu mai vorbește nimeni
de Dan Voiculescu    |    22 Feb 2021   •   16:35

Așadar 40% dintre români trăiesc în anul 2021 în condițiile secolului al XIX-lea. Evident, responsabilitatea pentru această situație aparține tuturor celor care au administrat România, la nivel central și local, în ultimii 30 de ani.

În condițiile crizei economice declanșate de Pandemie, ceea ce reprezenta o nerealizare cronică a României a devenit o problemă foarte acută. Pentru că în prezent, pe lângă, condițiile de trai rudimentare și lipsa unor investiții semnificative care să genereze locuri de muncă, locuitorii satelor românești – în majoritate, bătrâni și copii – au rămas și fără cea mai importantă sursă de venit: banii trimiși din străinătate de membri familiilor.

În ultimul an, fondurile transferate de diaspora românească au scăzut constant, iar cei mai afectați sunt cetățenii din mediul rural, adică atât bătrânii care nu își mai pot cumpăra medicamentele și nu își pot încălzi locuințele, cât și copiii lipsiți de o alimentație sănătoasă, vitamine, acces la medic generalist, la stomatolog și, poate cel mai grav, la școală. Pentru că, în aceste familii vulnerabile, plata abonamentului la internet sau cumpărarea unor dispozitive electronice au devenit, în multe cazuri, imposibile, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Și, astfel, decalajul uriaș care există deja între mediul rural și marile centre urbane crește exponențial. Despre 40% dintre români nu mai vorbește nimeni. Satul românesc riscă să dispară, sufocat de noroaie, izolare și nepăsare.

De aceea, în condițiile dezbaterilor referitoare la iminenta aprobare a bugetului de stat, consider că este esențial să se acorde o atenție reală salvării satului românesc, concretizată într-un program național de investiții, dedicate atât dezvoltării infrastructurii edilitare, cât și creării locurilor de muncă.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close