x close

Dan Voiculescu: ''Dacă în următoarele luni nu se găsește o soluție eficientă de combatere a epidemiei de coronavirus, ne putem aștepta la un veritabil tsunami economic!''

de Dan Voiculescu    |    05 Mar 2020   •   15:58
Dan Voiculescu: ''Dacă în următoarele luni nu se găsește o soluție eficientă de combatere a epidemiei de coronavirus, ne putem aștepta la un veritabil tsunami economic!'' 1094 Antena 3

România trebuie să investească imediat în dezvoltarea resurselor proprii, pentru că în viitorul apropiat piaţa internă va devenit o plasă de siguranţă. Este avertismentul transmis de profesorul Dan Voiculescu în contextul internațional extrem de complicat, în care se preconizează o scădere între 5 și 10% a economiei mondiale. O parte din perturbările fără precedent sunt generate de criza coronavirusului.

Ţara noastră trebuie să depăşească mizele mici ale scandalurilor politice şi trebuie să reacţioneze cât mai rapid la pericolele care au apărut la nivel mondial.

''În următorii 3-5 ani, în care vor avea loc transformări majore la nivel global, crizele vor fi depășite cu succes doar de statele care beneficiază de o economie națională robustă și un sistem financiar-bancar competitiv. Adică de țările care au o clasă de mijloc semnificativă, cantitativ și calitativ, care va putea să asigure o mare parte din necesarul de producție și consum.

În România, clasa de mijloc este estimată, în funcție de standardele folosite, între 1 și 10% din întreaga populație. Asumând aceste cifre, în acest moment, România are între 1 și 10% șanse să iasă cu bine din criza care abia începe. Alarmant de puțin!

Consecința: astăzi, România este total vulnerabilă la orice fluctuație de pe plan extern. Iar criza care se preconizează va fi mai mult decât o simplă “fluctuație”! Dacă în următoarele luni nu se găsește o soluție eficientă de combatere a epidemiei de coronavirus, ne putem aștepta la un veritabil tsunami economic care va mătura toate economiile fragile'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Dan Voiculescu: ''Dacă în următoarele luni nu se găsește o soluție eficientă de combatere a epidemiei de coronavirus, ne putem aștepta la un veritabil tsunami economic!''

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

coronavirus Dan Voiculescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati