Antena 3 CNN Opinii Soluţiile lui Dan Voiculescu pentru criza sanitară generată de pandemie

Soluţiile lui Dan Voiculescu pentru criza sanitară generată de pandemie

Divergenţele mai marilor ţări în privinţa gestionării pandemiei ar putea fi soluţionată de un pact naţional. Propunerea îi aparţine profesorului Dan Voiculescu care afirmă că una dintre prevederile esenţiale ar consta în combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate. Aceasta este maniera prin care s-ar asigura un grad ridicat de responsabilitate socială, notează profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

Soluţiile lui Dan Voiculescu pentru criza sanitară generată de pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Dan Voiculescu    |    21 Iul 2020   •   09:15

Pe fondul pandemiei de coronavirus, miza electorală şi rivalităţile în care se scufundă ţara noastră trebuie să devină amintire.

Este îndemnul profesorului Dan Voiculescu care consideră că un pact naţional este soluţia crizei sanitare şi implicit a responsabilizării sociale.

''În ciuda mizelor electorale imediate și a rivalităților din societatea românească – în care “moartea caprei vecinului” rămâne pentru unii, sinucigaș și obtuz, mai importantă decât propria supraviețuire – consider că se impune un pact național în privința crizei sanitare care să cuprindă, minim, trei prevederi esențiale:

  1 Transparență totală a activităților de combatere a Pandemiei, desfășurate de liderii politici și administrativi.
  2 Abordări referitoare la Covid19 concentrate pe prevenție și responsabilitate – din partea Opoziției politice, a societății civile și a comunicatorilor publici.
  3. Combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate.

Confruntările de pe scena politică nu fac altceva decât să irosească resursele de combatere a pandemiei, semnalează Dan Voiculescu.

Este motivul pentru care alegerile electorale ar trebui puse pe plan secund, sugerează acesta.

La termen sau amânate, alegerile locale și parlamentare nu sunt o nouă ocazie la “reîmpărțiri de funcții”, ci o șansă de a consolida progresul României. Pentru a fructifica această oportunitate, este necesar, înainte de toate, să ne asigurăm că națiunea noastră trece cu bine peste Pandemia de Covid19'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu pact national
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close