Antena 3 CNN Opinii Dan Voiculescu: Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!

Dan Voiculescu: Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!

Recentele proteste din Serbia, determinate de reinstaurarea “stării de urgență”, precum și tensiunile sociale care se manifestă în numeroase alte state europene, în paralel cu o criză economică incontestabilă, demonstrează obiectiv că ne confruntăm cu o situație extrem de instabilă ce poate genera, în viitorul apropiat, dezechilibre majore.

Dan Voiculescu: Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!
de Dan Voiculescu    |    09 Iul 2020   •   19:36

În acest context, pentru a evita să fie “contaminată” de tensiuni, România trebuie să acționeze echilibrat și responsabil, dincolo de mizele politice sau presiuni electorale imediate.

Orice exces – atât din partea celor care solicită o “relaxare” a măsurilor de prevenție împotriva COVID19, cât și a celor care doresc să intensifice aceste măsuri – poate determina reacții incontrolabile.

Riscul unei spirale a conflictului între cele două “tabere” este real și consistent. Pentru a-l preveni consider că este imperios necesar să existe un dialog responsabil între diversele viziuni ce se manifestă în societatea noastră.

Reflexul distructiv, patentat în regimul Băsescu, în care categoriile sociale erau instigate să intre în conflict, se poate dovedi astăzi mai nociv decat oricând. În schimb, dacă vom reuși să ne raportăm echilibrat și rațional la cei care au opinii diferite, ne putem consolida stabilitatea socială și economică.

Analizând obiectiv, este evident că, dincolo de toate imperfecțiunile, România a trecut mai ușor peste primul val al Pandemiei. În egală măsură, cu mici excepții, cei care au contestat măsurile de “prevenție” au păstrat o abordare relativ moderată. Acest echilibru rămâne esențial! În schimb, dacă îl pierdem, orice tip de exces poate genera altul, de sens contrar. Și, în loc să reușim împreună, vom eșua separat.

Cetățenii români au nevoie de instituții puternice, capabile să gestioneze eficient actuala criză. În egală măsură, instituțiile au nevoie de cetățeni respectați și responsabili, capabili să-și asume atât drepturile, cât și obligațiile civile.

Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!

Dan Voiculescu: Este timpul dialogului și al solidarității, nu al conflictului!

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Serbia
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close