Antena 3 CNN Opinii Apel la umanitate, lansat de Dan Voiculescu

Apel la umanitate, lansat de Dan Voiculescu

România trebuie să treacă, zilele acestea, testul umanităţii, avertizează profesorul Dan Voiculescu. Asta în contextul în care românii din Diaspora, care au rămas fără venituri din cauza crizei coronaviruslui, încearcă să revină în ţară, dar sunt întâmpinaţi cu un val de ostilitate din partea conaţionalilor. Chiar dacă aceştia trebuie plasaţi în carantină, spune Dan Voiculescu, România nu își permite atrocitatea de a nu îi primi acasă.

Apel la umanitate, lansat de Dan Voiculescu
de Dan Voiculescu    |    11 Mar 2020   •   17:46

Cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri care îşi doresc să treacă graniţa în propria ţară, văd în România sigura şansă de a supravieţui acestei crize. În condiţiile în care economia Italiei a îngheţat, foarte mulţi români, cei care lucrau în turism, restaurante, care aveau grijă de bătrâni, s-au văzut lipsiţi de orice sursă de venit.

Nu îşi pot plăti chiriile, nu îşi pot cumpăra alimente şi nu sunt din păcate, prima grijă a unor autorităţi italiene supuse celei mai mari presiuni de după Al Doilea Război Mondial.

''În aceste condiții, ostilitatea celor care susțin vehement, în presă, pe Facebook sau oriunde mai găsesc pe cineva care să îi asculte, că românii din Italia trebuie “să rămână la ei, acolo” dovedesc, pe de o parte, o lipsă de înțelegere elementară a fenomenului (mulți dintre cei care se întorc nu mai au din ce sa trăiască dincolo!) și, pe de altă parte, demonstrează intensitatea fricii care se instaureaza printre noi, generând reacții lipsite de solidaritate'', a scris profesorul Dan Voiculescu.

Desigur, toţi cei care intră în ţară, trebuie să respecte regulile de carantină impuse de specialişti, însă e bine de luat în calcul, faptul că reacţiile de panică şi revoltele de graniţă cum s-au întâmplat deja, pot fi prevenite dacă autorităţile române acţionează cu echilibru şi responsabilitate.

''Trebuie înțeles că oameni care au stat în mașini 20-30 de ore și care și-au pierdut brusc un întreg mod de viață, ajung la graniță epuizați fizic și psihic. Au nevoie să se comunice cu ei civilizat, să li se explice calm întregul context, să fie ajutați să înțeleagă că măsurile de carantină sunt inclusiv în beneficiul lor'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Apel la umanitate, lansat de Dan Voiculescu

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close