Antena 3 CNN Opinii Dan Voiculescu: Puterea Omului de a face bine copleșește resursele răului

Dan Voiculescu: Puterea Omului de a face bine copleșește resursele răului

Trăim, fără îndoială, o perioadă complicată, tensionată. Observ din comunicarea cotidiană – cu cei din familie, prieteni, foști și actuali colaboratori, colegi de principii și valori umaniste – cum se acumulează o anumită neîncredere într-o soluție în viitorul apropiat și o neliniște generată de confruntarea cu necunoscutul.

Dan Voiculescu: Puterea Omului de a face bine copleșește resursele răului
de Dan Voiculescu    |    30 Mar 2020   •   20:53

Toate aceste reacții sunt firești. Pe de altă parte, dacă dăm la o parte particularitățile pandemiei de Coronavirus și analizăm marile încercări depășite de Umanitate de-a lungul timpului, înțelegem, în mod obiectiv, că și această provocare va fi depășită.

Evoluția ființei umane, din grotele preistorice până la călătoriile în spațiul cosmic, constă într-o uluitoare serie de realizări ce păreau, la un moment dat, imposibile. Fructificându-și înzestrările sale unice – creativitate, demnitate, onoare, curaj – Omul a găsit întotdeauna răspunsul potrivit la întrebările dure ale naturii sau ale propriului destin.

Chiar dacă, în aceste zile, ne pare că distanța până la reintrarea în normalitate este imposibil de parcurs, în cele din urmă o vom străbate cu bine. Pentru că venim de departe, am trecut peste războaie, molime, catastrofe naturale și vom continua să mergem mai departe.

Continuarea, pe danvoiculescu.net

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu coronavirus
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close