Antena 3 CNN Opinii Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă în contextul crizei coronavirusului

Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă în contextul crizei coronavirusului

Profesorul Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă în contextul crizei coronavirusului. Este nevoie mai mult decât oricând, de naţiuni puternice, de patriotism pragmatic, susţine profesorul. Statele slabe rămân veritabile focare de instabilitate care pot "contamina" și dincolo de propriile granițe.

 Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă în contextul crizei coronavirusului
Sursa foto: Antena 3
de Dan Voiculescu    |    16 Mar 2020   •   20:01

Profesorul Dan Voiculescu consideră că, pentru binele fiecărei națiuni, cât și pentru asigurarea echilibrului internațional, este nevoie de state suverane puternice, capabile să își administreze autonom problemele specifice și să furnizeze stabilitate pe plan mondial. În acest context, spune acesta, este necesar să nu uităm niciun moment că "noi suntem români".

''Așa cum ne demonstrează și actuala tensiune internațională generată de pandemia de Coronavirus, în momentele de criză acută, greul cade, cu intensități și consecințe diferite, pe fiecare națiune în parte. În schimb, statele slabe rămân veritabile focare de instabilitate care pot "contamina" și dincolo de propriile granițe. Patriotismul, consolidarea instituțiilor statului, dezvoltarea pieței interne și a clasei de mijloc sunt esențiale, mai ales în contextul globalizării'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

De altfel, la o analiză profundă, se poate observa că între patriotism și globalizare nu există o incompatibilitate de fond.

''Globalizarea rămâne un fenomen preponderent pozitiv atât timp cât se manifestă intre națiuni puternice care, întâlnindu-se, se dezvoltă reciproc. Iar patriotismul este o calitate absolut benefică atâta vreme cât nu devine intolerant, cât nu exclude cooperăriile pe plan extern.

În prezent, globalizarea reprezintă o realitate obiectivă și ireversibilă. Pentru că această realitate să nu creeze crize mondiale imposibil de administrat este nevoie, mai mult decât oricând, de națiuni puternice, de patriotism echilibrat și pragmatic'', susţine Dan Voiculescu.

Într-o postare recentă, profesorul Dan Voiculescu avertiza că modul în care ne raportăm la cei care, în aceste zile, sunt foarte vulnerabili, nu reprezintă doar un test al umanității noastre, ci și un model de comportament care, la un moment dat, ni se poate aplica și nouă.

Dan Voiculescu trage un nou semnal de alarmă în contextul crizei coronavirusului

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close