x close

Dan Voiculescu: ''Trebuie redusă taxarea muncii''

de Dan Voiculescu    |    20 Mar 2020   •   14:59
Dan Voiculescu: ''Trebuie redusă taxarea muncii'' 1094 Antena 3

Profesorul Dan Voiculescu solicită Guvernului să înjumătăţească taxele pe care le plătesc angajaţii în perioada crizei coronavirusului. Doar aşa, spune el, se poate evita un val uriaş de concedieri în lunile următoare.

''În contextul crizei economice declanșate de pandemia de Coronavirus – cele mai importante burse la nivel mondial au înregistrat "prăbușiri istorice" în ultimele zile – o măsură esențială pentru agenții economici români o reprezintă reducerea semnificativă a taxării muncii. În prezent, în România taxele și impozitele depășesc 40% din salariul brut. Concret, pentru ca angajatul să primească "în mână" 2000 de lei, angajatorul plătește la stat aproape 3500 de lei.

Pentru a preveni un val de concedieri cu un efect de domino asupra întregii economii naționale, este necesară reducerea imediată a taxării muncii la 20% din salariul brut în perioada stării de urgență. Ulterior, după renunțarea la starea de urgență, acest prag să nu depășească 30% pentru încă cel puțin 12 luni'', a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Dan Voiculescu: ''Trebuie redusă taxarea muncii''

Citeşte mai multe despre:

taxare munca angajati coronavirus Dan Voiculescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati