x close

Radu Tudor, despre conflictul SUA-Iran: „Suntem protejați în mod suplimentar datorită Scutului de la Deveselu, dar amenințarea există”

de Radu Tudor    |    08 Ian 2020   •   22:31
Radu Tudor, despre conflictul SUA-Iran: „Suntem protejați în mod suplimentar datorită Scutului de la Deveselu, dar amenințarea există” 1088 Exclusiv

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat într-o ediție specială ”Punctul de întâlnire” o hartă detaliată a razelor de acțiune ale rachetelor balistice iraniere, detaliind contextul geopolitic actual din care și România face parte.

Acesta a explicat că nu există motive de îngrijorare pentru România, deoarece în mod suplimentar suntem protejați prin existența scutului de la Deveselu, chiar dacă prin atacul Iranian precedentul s-a creat la nivel internațional și România se află 80% în raza rachetelor balistice ale Iranului. Scutul american este o garanție pentru România și un factor de echilibru în regiune, el însumând o investiție majoră de un miliard de dolari din bugetul Pentagonului.

„Noaptea trecută rachete balistice au fost lansate din Iran asupra unei baze americane aflate pe teritoriul Iracului. Scutul de la Deveselu este un scut împotriva rachetele balistice. Este vorba despre rachete iraniene și s-a vorbit la modul oficial despre amenințarea iraniană în care s-a creat acest scut anti-rachetă. Scepticii au spus că niciodată Iranul nu va lansa rachete balistice asupra teritoriului unui alt stat. Precedentul a fost creat. Cu atât mai mult este grav faptul că aceste rache au fost lansate asupra unei baze Americane”, a subliniat Radu Tudor

„Potrivit informațiilor oficiale au fost folosite rachetele Fateh-110  cu o rază de acțiune de 300km. Raza de acțiune a rachetelor balistice iraniene Shahab 3 acoperă în proporție  80% teritoriul României. În momentul în care Iranul a dezvoltat aceste rachete statele membro NATO și-au pus problema cum se pot proteja, cum pot deveni invulnerabile la amenințarea iraniană(...) Scutul anti-rachetă de la Deveselu este un scut sută la sută defensiv și pe baza unor alte elemente amplasate în Spania și Turcia, poate determina orice fel de amenințare care vine asupra spațiului aliat. Rachetele Scutului de la Deveselu sunt create în scop defensiv și pot distruge în atmosferă rachetele balistice care se pot îndrepta asupra spațiului aliat.Faptul că suntem aliați cu SUA și parteneri strategici și avem acest scut suntem în mod suplimentar protejați. Dar amenințarea există , iar rachetele au fost deja lansate”, a adăugat Radu Tudor.

Citeşte mai multe despre:

Punctul de intalnire radu tudor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati