Antena 3 CNN Politică A.N.I. a fost din nou ciopârţită la Senat

A.N.I. a fost din nou ciopârţită la Senat

A.N.I. a fost din nou ciopârţită la Senat
31 Ian 2007   •   20:53

Legea Agenţiei Naţionale de Integritate a fost din nou modificată miercuri. Senatorii din Comisia Juridică au stabilit că expertiza averii poate fi făcută doar cu acordul persoanei în cauză. Ministerul Justiţiei a contestat amendamentul, care a obţinut însă aprecieri multiple din partea opoziţiei. E şi normal, doar de acum încolo ei ar trebui să îşi dea acordul pentru orice expertiză, în cazul neconcordanţelor între declaraţiile de avere şi valoarea reală a bunurilor.

Introducerea amendamentului a fost criticată de către preşedintele Comisiei Juridice din Senat. Peter Ekstein Kovacs a susţinut că această modificare ia din atribuţiile şi posibilităţile Agenţiei. Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Katalin Kibedi, consideră că amendamentul nu va avea repercusiuni asupra activităţii Agenţiei, dar va îngreuna sarcina inspectorilor.

Există însă şi oameni pe care noua încercare de ciopârţire a legii îi fericeşte, ca dovadă că opoziţia se declară mulţumită de vot. Dezbaterile în Comisia Juridică vor continua săptămâna viitoare. Până în prezent au fost discutate 9 articole din cele 76 ale proiectului de lege. În cazul acestui act normativ, Senatul este cameră decizională.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close