Antena 3 CNN Politică Afaceri cu WC-uri via Udrea, Cârstea, Bucşaru

Afaceri cu WC-uri via Udrea, Cârstea, Bucşaru

Afaceri cu WC-uri via Udrea, Cârstea, Bucşaru
19 Feb 2007   •   10:19

Elena Udrea, Dorin Cocoş, Dumitru Bucşaru şi Virgil Cârstea. Ce au aceştia în comun? Interese financiare. Afacerile lor au fost descoperite de reporterii ?Jurnalului Naţional?. Ziariştii au arătat că familia Udrea-Cocoş este implicată într-o altă afacere cu familia Bucşaru, pentru care ar fi intervenit şeful statului printr-o rezoluţie. De afacere nu e străin nici Virgil Cârstea, şeful parcurilor din Bucureşti. În plus, reporterii au aflat despre acesta că locuieşte în prezent în fosta casă a lui Traian Băsescu.

Administraţia Lacuri şi Parcuri condusă de Virgil Cârstea i-a închiriat firmei SC Laur&CD 98 Servcom ştrandul Moghioroş. Pentru cei 4.000 de metri pătraţi ai ştrandului, firma are de plătit o chirie de numai 1.500 de euro pe lună. Preţul mic poate avea legătură cu numele asociaţilor: Magdalena Ramona Bucşaru, Adrian Florea, Andrei Teodor Ganciu, Daniel Ţone, iar cenzor este Anca Dinu.

?Magdalena Ramona Bucşaru este nimeni alta decât fiica lui Dumitru Bucşaru, petiţionarul preşedintelui. Ganciu Teodor Andrei este asociatul lui Dorin Cocoş - soţul Elenei Udrea. Cel de-al treilea personaj interesant este cenzorul societăţii - Anca Dinu, legată de cuplul Udrea-Cocoş prin Centrul de Evaluare Medicală şi Testare a Forţei de Muncă SA, firma implicată în celebrul scandal al certificatelor medicale pentru căpşunari?, scrie ?Jurnalul Naţional?.

Aceeaşi firmă mai are un contract cu Administraţia Lacuri şi Parcuri condusă de Virgil Cârstea. De data aceasta este vorba despre WC-ul de lângă restaurantul Pescăruş din Herăstrău. Aici se plăteşte o chirie similară cu cea prevăzută în contractul pentru Ştrandul Moghiroş. Există şi o condiţie. Ca firma să investească 100.000 de dolari. Contractul conţine însă o prevedere năucitoare. Obiectul contractului: ?exploatarea WC public Pescăruş din Parcul Herăstrău, în care va desfăşura activitatea de alimentaţie publică pentru susţinerea financiară a activităţii de exploatare a toaletei reabilitate?.

Formularea este absurdă doar la prima vedere. Cunoscătorii ştiu că, dacă poţi demonstra că ai deţinut în parc o construcţie cât de mică, care să fi avut o fundaţie şi patru pereţi, poţi înălţa o clădire mult mai mare, chiar şi un hotel.

Antena 3

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close