Antena 3 CNN Politică Agricultura a rămas fără Corp de Control

Agricultura a rămas fără Corp de Control

Agricultura a rămas fără Corp de Control
21 Feb 2007   •   11:44

Corpul de Control al Ministrului Agriculturii a fost desfiinţat. În spatele acestei decizii se află un adevărat război care nu putea fi stins altfel. Un război între ministrul Motreanu şi şeful controlului său intern Gheorghe Tinel. Ministrul invocă lipsa de comunicare şi nevoia de a trece la un sistem de control pe orizontală care va funcţiona în cadrul fiecărui departament în parte.

Cum era şi normal în cazul unei schimbări de regim, ministrul Agriculturii vrea să scape de oamenii vechi pe care i-a găsit în minister. Nu de toţi pentru că predecesorul a fost tot liberal şi unii fac parte din aceeaşi gaşcă. În schimb, alţii sunt incomozi sau necomunicativi, în sensul în care de la şeful Corpului de Control nu s-a putut afla nimic despre posibile ilegalităţi făcute de Gheorghe Flutur, fostul ministru.

Mai mult, acesta nu pare să coopereze cu noua structură. Anumite dosare sau note de control nu trebuie să iasă din minister aşa că unele dintre ele, chiar dacă sunt semnate, dispar pur şi simplu. Poate au apărut după aceea în presă, ceea ce l-a deranjat foarte tare pe ministrul Agriculturii.

Şi în anchetă sunt sau au fost ilegalităţi care au stârnit mare vâlvă. În toamna anului trecut a izbucnit scandalul în cazul populării cu sturioni a Deltei Dunării. Imediat au apărut presiunile şi cineva a cerut modificarea notei de control. Nu s-a reuşit, iar Flutur a rezistat presiunilor de a-l demite pe şeful Corpului de Control, iar raportul a trecut.

De data acesta a izbucnit un alt scandal referitor la afacerile cu cai bolnavi. Oamenii implicaţi sunt apropiaţi ai noului ministru. Raportul Corpului de Control nu a fost primit cu ochi buni, ba, imediat, Dan Motreanu a ajuns la concluzia că e mai bine fără un corp de control.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close