Antena 3 CNN Politică ALRO dă bani puţini pe energie graţie lui Băsescu

ALRO dă bani puţini pe energie graţie lui Băsescu

ALRO dă bani puţini pe energie graţie lui Băsescu
03 Feb 2007   •   13:40
Dinu Patriciu susţine că preţul mic pe care ALRO îl plăteşte la energie este rezultatul intervenţiei lui Traian Băsescu. Declaraţia a fost făcută la Antena 3, la emisiunea BizBazar. Omul de afaceri susţine că AL RO Slatina, firma pe care Traian Băsescu i-a supus-o atenţiei ministrului Economiei chiar a fost favorizată. Scandalul AL RO a luat amploare în urmă cu două săptămâni, când preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, l-a acuzat pe Traian Băsescu de trafic de influenţă în legătură cu acest caz.

Dinu Patriciu susţine că, datorită intervenţiei preşedintelui Traian Băsescu, Alro Slatina plăteşte mai puţin de jumătate din preţul achitat pentru energie de alţi mari consumatori industriali. ?Preţul pe care Alro îl plăteşte pentru energie este rezultat din intervenţiile preşedintelui şi o ştim din mărturia lui Şereş că a primit câteva telefoane în acest sens?, a spus preşedintele Rompretrol.

În urmă cu două săptămâni, şi preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, l-a acuzat pe Traian Băsescu de trafic de influenţă. El a declarat că şeful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, să intervină pentru furnizarea de energie ieftină societăţii Alro Slatina.

Codruţ Şereş a confirmat că Traian Băsescu l-a şi sunat pe acest subiect, înainte să-i trimită documentul. În consecinţă, Dan Voiculescu i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care i-a cerut să desecretizeze şi să prezinte cele trei convorbiri telefonice cu acest subiect, avute în perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, cu fostul ministru al Economiei şi Comerţului Codruţ Şereş. În replică, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Adriana Săftoiu, a răspuns că la Cotroceni, nu se fac înregistrări ale convorbirilor telefonice.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close