Antena 3 CNN Politică Atanasiu: Macovei ar trebui să-şi dea demisia

Atanasiu: Macovei ar trebui să-şi dea demisia

Atanasiu: Macovei ar trebui să-şi dea demisia
24 Feb 2007   •   15:39

Vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, consideră că ministrul Justiţiei, Monica Macovei, ar trebui să-şi dea demisia. ?Monica Macovei nu ar trebui să blocheze o activitate guvernamentală pe linia Ministerului de Justiţie în relaţia cu Parlamentul, care a declarat explicit că nu va vota nimic ce vine din acea parte?, a spus Teodor Atanasiu.

Vicepreşedintele liberal susţine că Monica Macovei ?produce o mare problemă Guvernului, din cauză că parlamentarii au declarat deschis că nu vor trece nici o iniţiativă a Guvernului care vine din partea Ministerului Justiţiei? . ?Or, asta înseamnă, foarte clar, o blocare a activităţii Guvernului pe un anumit segment de activitate - pe partea de justiţie. Pentru solidaritate guvernamentală, din solidaritate cu colegii de cabinet, eu cred că ar trebui ca doamna Macovei să-şi dea demisia?, a conchis Teodor Atanasiu.

Pe de altă parte, fostul ministru al Apărării consideră că România ar trebui să-şi retragă trupele din Irak, deoarece militarii şi-au îndeplinit misiunea în această ţară. Mai mult, Atanasiu afirmă că Băsescu nu are un argument serios pentru menţinerea trupelor. "Nu ştiu de ce nu vrea, probabil crede că o să i se facă statuie în faţa Casei Albe sau o să fie invitat de George W. Bush la ranch-ul din Texas", spune Atanasiu.

Liberalul îi acuză atât pe şeful statului, cât şi pe ministrul Apărării că dezinformează oamenii, atunci când susţin că militarii români ar fi în Irak în misiune ONU. "Nu este adevărat, noi suntem pe misiune tip coaliţie".

Chiar dacă l-a criticat intens pe şeful statului, vicepreşedintele PNL recunoaşte că o eventuală suspendare a preşedintelui nu ar fi oportună, deşi Băsescu nu are sprijinul clasei politice, cu excepţia PD şi PLD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close