Antena 3 CNN Politică Băsescu a ţinut un discurs de frică

Băsescu a ţinut un discurs de frică

Băsescu a ţinut un discurs de frică
16 Feb 2007   •   08:24

Premierul îl atacă din nou pe preşedintele Băsescu, acuzându-l că a comandat în Parlament ?ca într-un restaurant?. Într-un interviu acordat Mediafax, premierul apreciază ca dezamăgitor discursul preşedintelui şi spune că acesta a lansat subiectul votului uninominal pentru a distrage atenţia de la demersurile Opoziţiei de suspendare a sa din funcţie. ?Discursul lui Traian Băsescu a fost jumătate frică de responsabilitate şi jumătate responsabilitate generată din frică?, a declarat Tăriceanu.

Alegerile europarlamentare trebuie să se desfăşoare la timp
În ceea ce priveşte amânarea alegerilor la Parlamentul European, prim-ministrul susţine că o eventuală amânare ar aduce un prejudiciu serios României, iar Traian Băsescu poate deveni complice la acest lucru. ?Noi, Guvernul României, am muncit doi ani de zile să recâştigăm respectul europenilor. Numai că totul se poate nărui în mai puţin de trei luni dacă întreaga clasă politică, începând cu Traian Băsescu, are impresia că orice altceva este mai important decât alegerile pentru Parlamentul European?.

Mai mult, Tăriceanu a amintit şi de discursul său pentru amânarea demersurilor de suspendare a lui Băsescu. ?Am solicitat partidelor politice să amâne discuţiile despre suspendarea preşedintelui tocmai pentru ca alegerile pentru Parlamentul European să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii?. În aceste condiţii, premierul se declară dezamăgit de atitudinea şefului statului care, în loc să sprijine alegerile europarlamentare, ?pune şi el umărul la scoaterea alegerilor pentru Parlamentul European de pe lista priorităţilor?.

Tăriceanu nu o va revoca pe Macovei
Tăriceanu a atins şi subiectul ministrului de Justiţie, Monica Macovei. El a reafirmat că nu o va revoca pe Monica Macovei, însă va reanaliza situaţia acesteia după decizia Curţii Constituţionale şi după o discuţie cu Partidul Democrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close