Antena 3 CNN Politică Băsescu criticat de jurnaliştii străini

Băsescu criticat de jurnaliştii străini

Băsescu criticat de jurnaliştii străini
21 Feb 2007   •   08:40

Preşedintele Traian Băsescu a fost taxat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor pentru atacurile pe care şeful statului le-a lansat la adresa a trei dintre patronii trusturilor de presă. Secretarul general al organizaţiei, Aidan White, îl sfătuieşte pe preşedinte să încerce să promoveze stabilitatea în cadrul guvernării, în loc să atace presa incomodă. De asemenea, el consideră că preşedintele ar trebui să se rezume la prerogativele sale constituţionale.

"Ar fi bine ca preşedintele să fie sfătuit să se limiteze la responsabilitatea sa de a promova stabilitatea în cadrul guvernării decât să înceapă să atace posturile de televiziune şi ziarele care nu sunt prietenoase cu el. (...) Astfel de atacuri netemperate la adresa mass-media par să se bazeze nu pe subiectele din presă sau pe adevărul relatărilor din presă, ci să aibă, mai degrabă, a face cu distragerea atenţiei de la performanţele guvernării", a spus White, potrivit "Ziua".

Aidan White explică şi posibilele motive pentru care Traian Băsescu i-a atacat pe unii proprietarii ai trusturilor de presă: "Politicienii atacă presa - presa de Opoziţie - atunci când le convine. Din nefericire, mai întotdeauna, politicienii fac aceasta când par să se afle la ananghie, când sunt ridicate semne de întrebare serioase la adresa performanţei lor. Aceasta nu reprezintă un lucru neobişnuit. Se întâmplă în multe state. (...) Dacă există semne de întrebare serioase cu privire la modul în care merge guvernarea, mass-media sunt îndreptăţite să le semnaleze, iar preşedinţii şi premierii au responsabilitatea de a răspunde la acestea".

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close