Antena 3 CNN Politică Băsescu demască grupurile cu interese la bere

Băsescu demască grupurile cu interese la bere

Băsescu demască grupurile cu interese la bere
06 Feb 2007   •   21:03

Traian Băsescu a declarat că va retrimite Parlamentului o lege care acordă anumite scutiri fabricilor autohtone de bere. Preşedintele nu va promulga legea pentru că, spune el, este făcută spre beneficiul grupurilor de interese. Legea acordă scutiri de la obligaţiile fiscale restante la 31 decembrie 2003 pentru fabricile de bere care au funcţionat în regim de IMM, cu o producţie mai mică de 200.000 de hectolitri pe an.

Iniţiatorii legii consideră că aceste companii sunt în dificultate. Traian Băsescu spune însă că legea este făcută spre interesul infractorilor: "Nu mai departe de zilele trecute era în dezbatere o lege prin care nu ştiu ce scutiri se acordau fabricilor de bere autohtone, deci ceva tot legat de zona alcoolului. Sigur, legea se află la promulgare, cu certitudine o voi trimite înapoi, dar iată cum se manifestă împletirea între infractori şi oameni politici care nu fac nimic altceva decât să facă legi pentru infractori".

Liderul grupului PNL din Cameră, Crin Antonescu, consideră că ?e hazliu că domnul Traian Băsescu spune că în Parlament se fac legi în favoarea infractorilor. Îi reamintesc că grupul PNL din Cameră i-a transmis o adresă, imediat după 20 noiembrie 2006, când a fost aprobată legea în Parlament, prin care îi solicita să nu promulge legea pe motiv că este discriminatorie".

Partidul Conservator susţine intenţia preşedintelui de a nu promulga legea şi remarcă faptul că preşedintele s-a referit la oameni politici care nu fac altceva decât legi pentru infractori.

Observator

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close