Antena 3 CNN Politică "Băsescu este ca un pantof 32 într-un picior 44"

"Băsescu este ca un pantof 32 într-un picior 44"

"Băsescu este ca un pantof 32 într-un picior 44"
12 Feb 2007   •   08:28

Social democraţii analizează luni în Biroul Permanent Naţional documentul privind suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu. Tot luni, PSD va depune documentul la Curtea Constituţională. Dezvăluirea a fost făcută de liderul PSD, Mircea Geoană, într-un interviu acordat ?Jurnalului Naţional?. Geoană a lansat totodată un atac extrem de dur la adresa preşedintelui, despre care a spus că este girantul celor mai puternice grupuri de interese economico-financiare nelegitime din România. Cum îl descrie Geoană pe Băsescu? ?Traian Băsescu nu este un preşedinte, ci o caricatură de preşedinte. Traian Băsescu trebuie separat de instituţia prezidenţială, pe care, practic, o tăvăleşte prin noroi în fiecare zi. Unii au sperat că rigorile impuse de Uniunea Europeană îl vor sili să îşi modifice comportamentul. Dar, era evident că Traian Băsescu, preşedinte european, e ca un pantof 32 într-un picior 44?.

Geoană a descris pe larg motivele pentru care partidul pe care îl conduce cere suspendarea şefului statului. ?În principal: că lucrează, prin tot ce face, împotriva intereselor românilor de a trăi într-un regim democratic european, că este girantul celor mai puternice grupuri de interese economico-financiare nelegitime din România, că manipulează, în mod ordinar, bunul simţ al omului de rând. Că încearcă, premeditat, să golească de conţinut şi credibilitate instituţiile statului, în scopul transformării Republicii noastre într-un regim autoritar-populist de inspiraţie sovietică. Că utilizează justiţia şi serviciile de informaţii ca instrumente de control, intimidare şi distrugere deopotrivă a adversarilor şi partenerilor săi?.

Geoană îi mai reproşează preşedintelui ţării că distruge cele două funcţii de bază ale sale: cea de mediator şi cea de reprezentant al ţării în afară. După părerea şefului PSD, politica externă în viziunea lui Băsescu se reduce la ?benzi desenate cu licurici?. La acuzaţia că PSD modifică regulile chiar în timpul jocului, cerând modificarea legii referendumului, Geoană răspunde scurt: ?Este un argument al celor care se tem de votul popular. Dacă Traian Băsescu a fost ales cu jumătate plus unu din oamenii care se prezintă la vot, ar trebui să aibă curajul să-şi depună mandatul la solicitarea a jumătate plus unu din votanţii care se prezintă la referendum. Este un discurs în care vorbeşte frica din Traian Băsescu?.

În acelaşi interviu, acordat în exclusivitate ?Jurnalului Naţional?, Mircea Geoană spune că nu îl sperie faptul că liberalii bat în retragere şi că nu vor vota pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Demersul de suspendare e unul al PSD, al Opoziţiei şi aceasta va vota pentru, explică liderul social democrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close