Antena 3 CNN Politică Băsescu: există o înţelegere PSD-PNL

Băsescu: există o înţelegere PSD-PNL

Băsescu: există o înţelegere PSD-PNL
12 Mar 2007   •   17:15

Zi agitată pentru preşedintele Traian Băsescu. La ora 11.00 a mers la Palatul Victoria să-l convingă pe premier să nu amâne alegerile europarlamentare, după care a participat la o întâlnire cu liderii Coaliţiei. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de amânarea euroalegerilor, decizie pe care a catalogat-o drept primul eşec al clasei politice în faţa Europei. Şeful statului nu a ratat ocazia de a ataca PNL-ul, acuzându-i pe liberali de înţelegeri ascunse cu social-democraţii. ?Înţelegerea netransparentă între PNL şi PSD trebuie făcută publică?, a atras atenţia Băsescu.

Preşedintele a susţinut că cele 2 argumente utilizate de premier în justificarea deciziei de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European nu sunt valabile: ?având în vedere exigenţele premierului, azi în şedinţa de Guvern am garantat că nu voi organiza niciun referendum înainte de data de 13 mai sau pe acea dată?. Aşadar, unul dintre argumente ?e eliminat chiar de mine, iar cel de-al doilea e un procedeu constituţional pe care nimeni nu-l poate interzice? , a declarat Băsescu referindu-se la propunerea PSD de suspendare din funcţie a sa.

?Cu totul altele pot fi motivele pentru această amânare, eu nu le cunosc, dar e ca şi cum ai cere să nu se facă campanie eletorală?. Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat regretul pentru faptul că ?România s-a dovedit incapabilă să răspundă prompt unei exigenţe de legitimitate a acelor care reprezintă România în Parlamentul European. Din păcate pentru noi, Bulgaria a înţeles mult mai bine cerinţele europene. Noi am reuşit să avem un prim eşec?, a conchis şeful statului.

Preşedintele l-a atacat dur pe premierul Tăriceanu, sugerând că acesta se agaţă de scaun. "Dacă domnul prim-ministru consideră că face bine creând o majoritate PNL, PSD, PC şi PRM, este o opţiune a domniei sale. Suntem în faţa unui act grav de mistificare politică, destinată doar menţinerii unui om într-un scaun", a afirmat Băsescu. Premierul ar trebui să se gândească la un principiu democratic conform căruia "când nu mai ai majoritate renunţi la scaun".

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close