Antena 3 CNN Politică Băsescu îşi face singur referendum de demitere

Băsescu îşi face singur referendum de demitere

Băsescu îşi face singur referendum de demitere
13 Feb 2007   •   23:47

Preşedintele Traian Băsescu ar putea să o ia înaintea Parlamentului şi să convoace chiar el un referendum pe tema demiterii sale. Surse parlamentare citate de ziarul ?Evenimentul Zilei? spun că această strategie a fost analizată chiar şi în cadrul Partidului Democrat. Un astfel de demers naşte o controversă legală. Dacă în Constituţie este prevăzut că şeful statului, după consultarea Legislativului, poate consulta poporul pe probleme de interes naţional cum este şi eventuala sa demitere, Legea referendumului nu stipulează că demiterea preşedintelui este o temă de interes naţional. Această limitare este contestată, de altfel, de Traian Băsescu.

Ambele acte normative încadreaza distinct referendumul pentru demiterea preşedintelui. Ele prevăd că este nevoie de o cerere de suspendare aprobată de Parlament, iar referendumul va fi convocat în termen de 30 de zile după suspendare.

Traian Băsescu va veni în faţa Parlamentului cu o declaraţie vizând ?probleme actuale legate de politica internă a Romaniei?. Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că partidul său va face din nou scandal în timpul mesajului şefului statului. Şi asta pentru că Vadim Tudor spune că ştie din surse proprii că Băsescu ar intenţiona să anunţe dizolvarea Parlamentului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close