Antena 3 CNN Politică Băsescu m-a rugat să-l îmbăt pe Patriciu

Băsescu m-a rugat să-l îmbăt pe Patriciu

Băsescu m-a rugat să-l îmbăt pe Patriciu
21 Mar 2007   •   23:04
Sorin Roşca Stănescu a fost audiat miercuri de Comisia de abuzuri a Senatului. ?M-am întâlnit cu Monica Macovei la Picollo Mondo şi am stat până ce a terminat tot ce era în frapiere! Iar preşedintele României, Traian Băsescu m-a sunat şi m-a rugat să-l ţin pe Dinu Patriciu în formol, ca să nu-i mai stea între picioare!? Acestea sunt declaraţiile pe care le-a făcut, miercuri, directorul cotidianului ?Ziua?, Sorin Roşca Stănescu, în timpul audierilor. Jurnalistul s-a plâns de faptul că, de mai multe ori, în intervenţii televizate sau radiofonice, ministrul Justiţiei i-a spus să fie mai rezervat în declaraţii, pentru că el însuşi are probleme cu Justiţia.

Interesant este şi un alt episod pe care Sorin Roşca Stănescu l-a povestit senatorilor. ?După ce a primit portofoliul Justiţiei, la solicitarea Monicăi Macovei, am avut o întâlnire lungă cu Domnia Sa, la un restaurant, unde a facut o rezervare - la Picollo Mondo. Discuţia din păcate s-a prelungit foarte mult... Şi, având în vedere că sunt bărbat, am fost cavaler şi am rămas până ce a terminat tot ce era în frapiere?, a afirmat ziaristul. Sorin Roşca Stănescu spune că Monica Macovei a dorit să-l vadă pentru a discuta despre reforma în Justiţie şi relaţia cu presa, dar jurnalistul mărturiseşte că a plecat buimac de la întâlnire.

Directorul Ziua a vorbit şi despre relaţia lui cu preşedintele Traian Băsescu. Se întâmpla după decembrie 2004, când Traian Băsescu, preşedintele României, i-a telefonat. ?Când a aflat că plec în concediu cu Dinu Patriciu, m-a rugat să-l ţin în formol, să-l îmbăt ca să nu-i mai stea între picioare, să nu-l mai încurce politic. Discuţia a fost lungă şi insistentă... I-am zis că nu pot să-l îmbăt pe Patriciu, pentru că a avut hepatită şi nu bea. Discuţia a fost insistentă! Chestiunea s-a repetat în zecile de convorbiri avute cu Traian Băsescu, până am întrerupt legătura?, a declarat ziaristul.

Directorul ?Ziua? a mai spus că primarul Braşovului, democratul George Scripcaru a încercat să-l împace cu preşedintele. Audierea lui Sorin Roşca Stănescu a durat aproape o oră. Senatorii vor să o audieze săptămâna viitoare şi pe Monica Macovei, şi abia apoi să decidă dacă vor face o nouă comisie de anchetă.

Antena 3

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close