Antena 3 CNN Politică Băsescu nu vrea nicio amintire de la Cotroceni

Băsescu nu vrea nicio amintire de la Cotroceni

Băsescu nu vrea nicio amintire de la Cotroceni
30 Ian 2007   •   19:50

Traian Băsescu n-a păstrat cadourile primite până acum in timpul mandatului. Preşedintele a donat toate atenţiile, administraţiei prezidenţiale. Dacă le-ar fi pastrat, şeful statului ar fi fost mai bogat cu 2.000 de euro. Casete inscripţionate, platouri, icoane, statuete sau tablouri. Asta a primit preşedintele Băsescu de la omologii lui. În palatul Cotroceni o încăpere este destinată depozitării lor. Nu sunt scumpe însă atunci când vin din partea lui George Bush sau Jacques Chirac au o valoare aparte. Multe sunt de bun gust. Altele sunt doar inspirate.

De exepmu, preşedintele Sloveniei i-a adus în dar un taur de bronz. Probabil s-a gândit la caracterul lui Traian Băsescu atunci când gestioneaza crizele politice.

De la şeicul din Qatar, Traian Băsescu a primit două vaporaşe suflate cu aur. Sunt şi cele mai scumpe. 280 de euro fiecare. Cel mai ieftin dar este o plachetă din sticlă cu inscripţia TV Al Jazeera, evaluată la doar 30 de euro.

Nu doar omologii îi fac daruri. În fiecare vizită prin ţară preşedintele primeşte daruri. Multe le dă imediat ce le-a primit. Aşa s-a întâmplat de exemplu cu caseta artizanală pe care a primit-o la Universitatea Transilvania din Braşov şi în care preşedintele spunea atunci că va ascunde toată flota. Sau cu icoana dăruită de o faţă bisericească la Iaşi, pe care şeful statului i-a dat-o la doar câteva minute unei persoane din mulţime.

Conform legislaţiei din România, demnitarul trebuie să declare toate cadourile pe care le primeşte. Dacă valoarea unui obiect depăşeşte 300 de euro el este obligat, dacă vrea să-l păstreze, să-l cumpere.

Observator

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close