Antena 3 CNN Politică Băsescu: PNL a colaborat cu opoziţia

Băsescu: PNL a colaborat cu opoziţia

Băsescu: PNL a colaborat cu opoziţia
30 Ian 2007   •   10:42

Preşedintele Traian Băsescu a plecat marţi spre Bruxelles, pentru o vizită oficială de două zile. În salonul oficial al aeroportului Henri Coandă, şeful statului nu a ratat ocazia de a-i ataca din nou pe liberali, pe care i-a acuzat de colaborare cu opoziţia. Întrebat despre acţiunea de suspendare iniţiată de PSD, Traian Băsescu a spus că acest demers e un exerciţiu democratic, dacă se înscrie în spriritul legilor de la începutul mandatului său, dar că îl surprinde poziţia PNL. "Este problema lor dacă vor să fie alături de PRM, PC sau PSD", a declarat şeful statului.

Liberalii au votat luni în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor pentru schimbarea legii referendumului. Conform modificării aduse preşedintele va putea fi demis prin votul a doar jumătate plus unu din cetăţenii care se prezintă la vot. În legea actuală se cere votul majorităţii alegătorilor înscrişi pe listele electorale. În opinia preşedintelui, Parlamentul încearcă să distorsioneze legile statului.

În replică la acuzaţiile şefului statului, vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii sunt deja obişnuiţi să fie atacaţi, mai ales de preşedintele Băsescu, ?un izvor de conflicte şi crize politice". În plus, argumentul liberalilor pentru schimbarea legii referendumului este că în mod normal "cine alege poate şi demite".

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close