Antena 3 CNN Politică Băsescu poate susţine guvern PD-PSD-PC

Băsescu poate susţine guvern PD-PSD-PC

Băsescu poate susţine guvern PD-PSD-PC
18 Mar 2007   •   19:03

Presa de sâmbătă a publicat un nou scenariu, în contextul tensiunilor politice din ultima perioadă. Potrivit cotidianului ?Ziua?, Traian Băsescu ar putea propune partidelor parlamentare un guvern de uniune naţională. Jurnaliştii citează surse din PSD, care afirmă că este posibil ca şeful statului să propună un astfel de executiv, cu un premier tehnocrat, cel mai probabil Mugur Isărescu.

Potrivit unor alte surse, preşedintele ar putea propune, în cadrul consultărilor de marţi, formarea unui guvern care să cuprindă Partidul Democrat, Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator. Liderii partidelor parlamentare au anunţat deja că nu agrează nici unul dintre cele două scenarii. Sâmbătă dimineaţă, premierul Tăriceanu a declarat că o astfel de iniţiativă ar fi doar o continuare a politicii duse de preşedintele Băsescu faţă de PSD.

Liberalii susţin că există deja o colaborare între PD şi PSD, iar ipoteza ar fi posibilă doar dacă premierul nu s-ar mai bucura de susţinerea unei majorităţi. Pe de altă parte, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a refuzat să comenteze scenariul apărut în presă. De asemenea, scenariul nu este nici pe placul PSD. Social democraţii cred că vremea în care o astfel de coaliţie ar fi fost posibilă a trecut de mult. Nici conservatorii nu agreează această variantă.

Cu toate acestea, PNL şi PD au anunţat deja că vor da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni. Conservatorii şi social-democraţii vor lua o decizie în acest sens săptămâna viitoare, în timp ce PRM a anunţat că refuză să participe la consultările convocate de şeful statului, întrucât peremiştii nu-l mai recunosc pe Traian Băsescu drept preşedinte al ţării.

Antena 3

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close