Antena 3 CNN Politică Băsescu: Pun egal în dreptul politicienilor şi nu mă ridic deasupra lor

Băsescu: Pun egal în dreptul politicienilor şi nu mă ridic deasupra lor

Băsescu: Pun egal în dreptul politicienilor şi nu mă ridic deasupra lor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   19:12

Traian Băsescu a declarat că Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară, semnat de 22 de state membre UE, va schimba modul de a face politică în interiorul UE.

Preşedintele României a semnalat că România are problema demagogiei finanţate de la bugetul statului, de care se fac vinovată întreaga clasă politică.

"Nu numai România a practicat acest sport al cumpărării de voturi cu bani din bugetul de stat", a afirmat Traian Băsescu. Şeful statului a completat spunând că în România mai există o problemă, demagogia politică. "Pun egal în dreptul politicienilor şi nu mă ridic deasupra lor, dar demagogia politică a fost puternic susţinută de banii din privatizără până în 2008".

"Aduceţi-vă aminte, în 2008, pe la mijlocul anului, încă aveam în Fondul de dezvoltare 3,1 miliarde din privatizarea BCR-ului, care până la ziua alegerilor nu au mai existat nici măcar de sămânţă. Deci, până în 2008, toate privatizările au contribuit la susţinerea demagogiei politicienilor. Dacă am ajuns să avem 54 de programe sociale, 54 de programe sociale - înainte de fiecare rundă de alegeri se mai emiteau nişte ordonanţe care dădeau posibilitatea să primeşti bani de la bugetul de stat. Totul era susţinut din veniturile bugetului, dar şi din banii din privatizare, în măsură destul de importantă" a continuat preşedintele.

"Din 2008 s-au terminat banii din privatizare şi de la acel moment până astăzi, toate demagogiile s-au acoperit cu bani din împrumuturi. Deci, acest tratat introduce disciplina financiară şi fiscală şi are un mecanism de intrare în vigoare foarte simplu: el intră în vigoare la 1 ianuarie 2013 dacă, între timp, 12 state din zona euro nu ratifică tratatul. Dar dacă 12 state din zona    euro ratifică tratatul înainte de 1 ianuarie, şi eu cred că se va întâmpla acest lucru, privind la determinarea pe care o aveau şefii de stat şi de guvern la ultimul Consiliu, tratatul intră în vigoare" a explicat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politicieni clasa politica tratat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close