Antena 3 CNN Politică Băsescu retrimite legislativului ?Legea berii?

Băsescu retrimite legislativului ?Legea berii?

Băsescu retrimite legislativului ?Legea berii?
07 Feb 2007   •   17:42

Preşedintele a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii prin care se anulau unele obligaţii bugetare pentru IMM-urile din industria berii. La bilanţul DNA, Băsescu a declarat că nu va promulga legea pentru că, spune el, este făcută spre beneficiul grupurilor de interese. Interesant de menţionat este faptul că printre iniţiatorii legii se află mai mulţi parlamentari PD.

Propunerea legislativă pe care preşedintele o contestă a fost iniţiată de 4 deputaţi democraţi şi 2 liberali PNL. Lor li s-a alăturat şi deputatul independent Cristian Boureanu, membru în conducerea PLD. Legea prevede scutiri de la obligaţiile fiscale restante la 31 decembrie 2003 pentru fabricile de bere care au funcţionat în regim de IMM, cu o producţie mai mică de 200.000 de hectolitri pe an. Iniţiatorii legii consideră că aceste companii se află în dificultate. Traian Băsescu remarca însă, la bilanţul DNA, că legea este făcută în interesul infractorilor.

?Nu mai departe de zilele trecute era în dezbatere o lege prin care nu ştiu ce scutiri se acordau fabricilor de bere autohtone, deci ceva tot legat de zona alcoolului. Sigur, legea se află la promulgare, cu certitudine o voi trimite înapoi, dar iată cum se manifestă împletirea între infractori şi oameni politici care nu fac nimic altceva decât să facă legi pentru infractori?, a spus Băsescu.

Preşedinţia a retrimis miercuri, 7 februarie, actul normativ în Parlament. Motivaţia: după integrarea europeană înlesnirile de la stat nu mai sunt posibile. Decizia vine a doua zi după declaraţia preşedintelui care făcea referire la legi făcute în interesul infractorilor.

"Preşedintele Băsescu consideră necesar, având în vedere atât prevederile Constituţiei României, precum şi prevederile europene, ca pentru viitor propunerile legislative să fie verificate şi din punctul de vedere al compatibilităţii cu legislaţia europeană, potrivit angajamentelor asumate de România pentru procesul post-aderare." precizează Preşedinţia.

După declaraţia preşedintelui de la bilanţul DNA, Partidul Conservator a remis un comunicat de presă în care susţine intenţia preşedintelui de a nu promulga legea şi remarcă faptul că Băsescu a recunoscut cercurile de interese din jurul PD şi faptul că parlamentarii democraţi fac legi pentru infractori. "Considerăm un început pentru preşedintele Băsescu, dacă recunoaşte public faptul că oligarhiile şi împletirea între infractori şi oameni politici se manifestã în ograda Partidului Democrat, formaţiunea sa de suflet."

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close