Antena 3 CNN Politică Băsescu revine la "mogulii presei"

Băsescu revine la "mogulii presei"

Băsescu revine la "mogulii presei"
19 Feb 2007   •   15:43

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Radio România Actualităţi, că România nu se află într-o situaţie de criză politică, ci doar în faţa unui ?zgomot teribil?, alimentat prin intermediul mass-media. Şeful statului a subliniat, în acelaşi timp, că este o mare minciună încercarea de a se acredita, prin canale media, că el ar fi vinovat de declanşarea aşa-zisei crize politice din România. ?Criză într-o ţară este când una dintre instituţii nu funcţionează, este căzută. În România avem Parlament, Guvern, preşedinte. Eu cred că, deliberat, şi nu sunt naiv, se încearcă o construcţie mediatică de genul instabilitate?, a afirmat şeful statului.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de la Radio România Actualităţi: {a}basescu1_19feb{/a}; {a}basescu2_19feb{/a}

Traian Băsescu vorbeşte despre ?mogulii din presă?
Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a reluat subiectul mogulilor presei care utilizează trusturile pe care le deţin în bătălia politică. El i-a nominalizat pe Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu. Şeful statului a precizat că a găsit o analiză într-un ziar referitoare a trusturile celor trei, în care aceştia erau numiţi chiar ?moguli?, dar în care însă, conform preşedintelui, ?nu se menţiona legătura acestora cu politicul?. Băsescu le-a reproşat celor trei că doresc să controleze conducerea politică a ţării.

Şeful statului s-a referit, după ce i-a nominalizat pe cei trei, la un editorial scris de Mircea Dinescu, în care acesta susţinea ideea că nu este important că oamenii de afaceri ?au furat? la început, pentru că, între timp, şi-au dezvoltat ?afaceri respectabile?. ?Şi eu sunt de acord cu asta, cu un singur amendament: Luaţi mâna de pe controlul politic al ţării!?, a spus Băsescu.

Şeful statului a admis că s-a implicat ?în mai multe zone?, fapt care a deranjat multe persoane, însă nu a făcut nimic ilegal sau neconstituţional. ?Cine vrea să creadă că aş fi un motănaş ascultător (...) care se retrage la Cotroceni, se înşeală!? - a menţionat preşedintele citat de HotNews.ro. Preşedintele a explicat în interviul de la radioul public şi intervenţia sa în favoarea unei firme private, dezvăluită de presă acum trei zile. Traian Băsescu susţine că a trimis astfel de bileţele şi la alte ministere, nu doar la ale PD-ului, pentru a ajuta la deblocarea unor plăţi. Numai la Transporturi, spune el, s-au achitat astfel peste 4.500 de miliarde de lei vechi unor firme care aveau de încasat bani de la stat de pe vremea PSD.

Reacţiile ?mogulilor presei?:
Sorin Ovidiu Vântu a declarat pentru Antena 3 că este ?prea mic pentru a comenta declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu?. Cu toate acestea, Sorin Ovidiu Vântu a precizat că nu are nevoie de niciun favor din partea oamenilor politici şi, în consecinţă, nu apelează la aceştia pentru a-şi rezolva problemele. Răspunsul lui Sorin Ovidiu Vântu: {a}sorin_ovidiu_vantu_19feb{/a}.

Dinu Patriciu a respins ferm acuzaţiile şefului statului, subliniind că nu obişnuieşte să intervină în politica editorială a ziarelor pe care le conduce. ?Am tot interesul ca ziarele pe care le deţin să fie obiective?, a declarat el. ?Reacţia lui Dinu Patriciu: {a}dinu_patriciu_19feb{/a}

Dan Voiculescu s-a lansat într-un atac dur la adresa preşedinţiei, sugerându-i şefului statului să suspende toate televiziunile şi ziarele care nu-i convin şi să-i aresteze pe ?mogulii de presă?. Răspunsul lui Dan Voiculescu: {a}voiculescu_19feb{/a}

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close