Antena 3 CNN Politică Băsescu şi PD în dezacord pentru uninominal

Băsescu şi PD în dezacord pentru uninominal

Băsescu şi PD în dezacord pentru uninominal
08 Mar 2007   •   21:41

Ministrul Administraţiei şi Internelor este pregătit să organizeze alegerile europarlamentare la termenul stabilit, pe 13 mai. Nu există nici un motiv de amânare, spune el, în afară de frica PSD de a obţine un scor slab. Blaga spune că nu va accepta o hotărâre de guvern prin care să se amâne data alegerilor. Nu există motive de amânare, iar cele invocate de PSD sunt false. ?Cum să vrea domnul Geoană să se desfăşoare alegerile când va lua un scor cel mult la jumătatea celui din 2004. După doi ani de guvernare în partid a domniei sale, i se va cere capul?, crede ministrul.

În privinţa restructurării, trebuie respectat punctul de vedere ale premierului. Recent, premierul afirma că restructurarea nu mai reprezintă o prioritate, asta după ce presa vehiculase informaţia potrivit căreia democraţii nu doresc să renunţe la niciun portofoliu. ?El trebuie să vină cu un punct de vedere. El îşi asumă până la urmă rolul de prim-ministru. El va fi prim-ministru până la următoarele alegeri generale?, a precizat Blaga.

Referitor la faptul că preşedintele Traian Băsescu, în urma consultărilor cu partidele politice pe tema votului uninominal, şi-a exprimat preferinţa pentru un alt proiect de lege decât cel susţinut de PD, ministrul a spus că acest lucru nu poate fi interpretat ca un dezacord între şeful statului şi democraţi. "Unde dai şi unde crapă. Preşedintele are un punct de vedere, PD are un alt punct de vedere. Care este problema? Nu ne-a cerut să-i susţinem punctul de vedere. S-a bucurat că avem un punct de vedere", a mai afirmat secretarul general al PD. Acesta a explicat că cei doi reprezentanţi ai PD în Comisia de Cod electoral vor negocia cu celelalte formaţiuni politice o formă a legii pentru modificarea sistemului electoral.

Despre proiectul de lege preferat de şeful statului, Blaga a spus că nu ştie exact cărui partid aparţine, însă i se pare coerent, deşi a sesizat că aduce nişte probleme "referitoare la Constituţie şi la atribuţiile celor două camere" ale legislativului.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close