Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Tăriceanu criticaţi în Financial Times

Băsescu şi Tăriceanu criticaţi în Financial Times

Băsescu şi Tăriceanu criticaţi în Financial Times
02 Mar 2007   •   14:12

Scandalurile politice de la Bucureşti atrag atenţia presei internaţionale. Potrivit cotidianului Financial Times alianţa dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Tăriceanu, este din ce în ce mai fragilă, iar spectrul alegerilor anticipate devinte tot mai accentuat. ?Luna de miere dintre foştii aliaţi politici Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, s-a cam terminat. Judecând după certurile publice dintre ei, este greu de crezut că cei doi erau aliaţi, în urmă cu doar doi ani?.

Aşa îşi începe Financial Times o analiză deloc măgulitoare a situaţiei politice din ţara noastră. Potrivit ziarului, neînţelegerile dintre şeful statului şi şeful premier ar putea duce la destramarea alianţei de guvernare. Ultima confruntare publică dintre cei doi a avut loc în urmă cu două săptămâni. Atunci, Băsescu a intervenit prin telefon într-o emisiune televizată la care Tăriceanu era invitat. Potrivit aceluiaşi cotidian schimbul de replici dintre cei doi a fost jenant şi şocant, chiar şi pentru românii care se mândresc cu natura gălăgioasă a discursurilor politice de la Bucureşti. Băsescu l-a acuzat pe Tăriceanu că ignoră corupţia din domeniul energetic. Iar primul ministru l-a numit pe preşedinte..mincinos.

Ziarul mai scrie că Traian Băsescu este văzut de criticii săi ca un politician de stil vechi, care vrea să consolideze puterea în jurul preşedinţiei, mai degrabă decât să susţină obiectivele politice ale guvernului. Criza de pe scena politică afectează ţara şi pe plan economic, iar ritmul reformelor este scăzut. Certurile dintre partide şi riscul tot mai mare al unor alegeri anticipate, au făcut din România o ţară mai puţin atractivă pentru investitori.

Antena3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close