Antena 3 CNN Politică Băsescu va chema partidele la consultări: Intenţia e ca noul Guvern "să şi treacă" (VIDEO)

Băsescu va chema partidele la consultări: Intenţia e ca noul Guvern "să şi treacă" (VIDEO)

Băsescu va chema partidele la consultări: Intenţia e ca noul Guvern "să şi treacă" (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
04 Noi 2009   •   19:14

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri seară, că, în cursul zilei de joi, va stabili de comun acord cu partidele un program de consultări în vederea desemnării unui nou premier.

Anunţul preşedintelui vine după ce varianta propusă de Lucian Croitoru a picat în Parlament.

"Intenţia mea e să desemnez cât se poate de repede un nou premier pentru a propune Parlamentului un Guvern care să şi treacă", a declarat Traian Băsescu.

"Voi fi de acord cu interesul naţional, în niciun caz cu o propunere de premier în spatele căruia se află grupuri de interese", a adăugat şeful statului.


BĂSESCU: INTENŢIA E SĂ DESEMNEZ CÂT MAI REPEDE UN PREMIER


Traian Băsescu a mai declarat că, tot joi, va promulga cele două legi declarate constituţionale de CCR: cea a salarizării unice şi cea privind restructurarea agenţiilor.

"Intenţia mea este să le promulg chiar şi în condiţiile în care se va constata că sunt necesare unele îmbunătăţiri. Important este să îndeplinim condiţiile impuse de FMI", a declarat Traian Băsescu.

Guvernul propus de Lucian Croitoru a picat, miercuri, la votul de validare din Parlament. 251 de senatori şi deputaţi au votat împotriva acestei formule. Singurii care i-au acordat susţinere au fost reprezentanţii PDL şi cea mai mare parte a parlamentarilor independenţi conduşi de fostul social-democrat Gabriel Oprea.

Dintre cele 236 de voturi necesare pentru validarea Cabinetului Croitoru, doar 190 au fost "pentru".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: declaratie de presa guvern
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close