Antena 3 CNN Politică Băsescu vorbeşte în Parlament miercuri

Băsescu vorbeşte în Parlament miercuri

Băsescu vorbeşte în Parlament miercuri
12 Feb 2007   •   16:17

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului miercuri, la ora 17.00, aşa cum a convenit în urma unor discuţii telefonice cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu. Parlamentul decisese în jurul prânzului că îl aşteaptă pe Traian Băsescu miercuri dimineaţă la 9.00 sau după aceea, oricând doreşte, dar momentul să fie stabilit de comun acord. Potrivit secretarului Camerei, Ioan Munteanu, iniţiativa de amânare a discursului preşedintelui aparţine grupurilor parlamentare ale PSD şi a obţinut susţinerea a 21 dintre cei prezenţi, înregistrând doar 3 voturi ?împotrivă?.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au decis că după mesajul preşedintelui de miercuri, nu vor avea loc dezbateri. Şi asta pentru că tema pe care va vorbi preşedintele Băsescu, este de politică internă. Senatorii şi deputaţii vor putea lua cuvântul într-o altă şedinţă comună, dacă preşedintele va lansa acuze la adresa Parlamentului.

Aleşii nu îi pot refuza preşedintelui dreptul constituţional de a se adresa Parlamentului, dar pot să schimbe ziua şi ora la care Băsescu va vorbi în faţa camerelor reunite. Iniţiativa preşedintelui a venit la doar o zi după ce senatorii şi deputaţii din Birourile Permanente ale celor două Camere au adoptat o declaraţie?protest prin care îi cereau în mod oficial preşedintelui să retragă unele acuzaţii la adresa Legislativului.

Parlamentarii sunt supăraţi pe şeful statului
Parlamentarii s-au supărat pe şeful statului după ce acesta a criticat Parlamentul la şedinţa de bilanţ a DNA. Băsescu a afirmat că ?Oamenii politici votează legi pentru infractori?. Preşedintele Senatului şi iniţiatorul declaraţiei, Nicolae Văcăroiu, a declarat că Traian Băsescu trebuie să înţeleagă că ?singurul organ suprem care are atributul de a legifera este Parlamentul. Nimeni nu poate da indicaţii Parlamentului în ce sens să voteze o lege?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close