Antena 3 CNN Politică Berceanu. Scuze pentru legea chiriilor

Berceanu. Scuze pentru legea chiriilor

Berceanu. Scuze pentru legea chiriilor
12 Mar 2007   •   10:06

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, consideră că proiectul de lege privind reglementarea raporturilor dintre proprietari şi chiriaşi, postat pe site-ul ministerului pe care îl coordonează, nu este fezabil şi că un pachet legislativ ce reglementează acest sector va fi lansat spre dezbatere publică numai după ce se va analiza şi situaţia din Europa. ?Proiectul de lege privind reglementarea raporturilor dintre proprietari şi chiriaşi este iniţiat şi postat pe site de această direcţie, cu acordul domnului Laszlo Borbely. Nu cred că ceea ce este în dezbatere pe site este un proiect fezabil, ca urmare îmi cer scuze pentru tot disconfortul creat de apariţia acestui proiect?, spune Berceanu.

Acesta a precizat că ministerul şi-a propus organizarea unei licitaţii internaţionale pentru angajarea unor servicii de consultanţă pentru auditarea întregului pachet legislativ care reglementează acest sector în România, în vederea îmbunătăţirii acestuia. În acest moment, licitaţia este în derulare, fiind în faza de depunere a ofertelor. Consultantul desemnat prin această licitaţie va face, totodată, şi o prezentare a cadrului legislativ ce reglementează domeniul locativ în ţările europene şi se va vedea care model se potriveşte cel mai bine şi în România, urmând ca în final să propună un pachet legislativ ce va conţine mai multe legi ce reglementează acest sector, legea chiriilor fiind una dintre ele.

Conform proiectului de act normativ publicat pe site-ul MTCT, proprietarii de locuinţe destinate închirierii ar putea fi obligaţi să încheie contracte cu potenţialii chiriaşi, pe o perioadă de minim cinci ani, potrivit unui proiect de lege care va reglementa piaţa chiriilor. Evacuarea chiriaşilor poate fi făcută numai pe baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, însă locatarul este obligat să plătească chiria prevăzută în contractul de închiriere până la data executării efective a hotărârii de evacuare.

Rompres

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close