Antena 3 CNN Politică Biroul Permanent are o nouă componenţă

Biroul Permanent are o nouă componenţă

Biroul Permanent are o nouă componenţă
05 Feb 2007   •   17:38

Noua structură pe funcţii a Biroului Permanent a fost anunţată în plenul Senatului de preşedintele acestuia, Nicolae Văcăroiu. Conform algoritmului, Alianţa D.A. are două funcţii de vicepreşedinte, iar PSD şi PRM câte o funcţie. Cele patru funcţii de secretari ai Biroului Permanent revin PSD, PRM, PC şi UDMR. Alianţa D.A. are două funcţii de chestor, iar PSD şi PRM câte un post.

Liderul grupului Alianţei D.A. din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că funcţia de chestor ocupată de Paula Ivănescu va fi preluată de către senatorul Constantin Dumitru. Partidul Conservator a anunţat şi el că postul de secretar deţinut de Gavrilă Vasilescu va fi preluat de Gheorghe Constantin.

Potrivit Mediafax, partidele politice şi-au anunţat şi modificările aduse în conducerile grupurilor parlamentare. Astfel, liderul grupului PRM din Senat este Nicolae Iorga, în locul lui Gheorghe Funar.Funcţia de secretar al grupului PC va fi ocupată de senatorul Gavrilă Vasilescu, după ce a fost înlocuit din funcţia de secretar al Biroului Permanent. În cadrul Alianţei D.A., liberalul Mario Oprea a fost ales în postul de secretar, în locul democratului Cristache Rădulescu, care a devenit vicelider.

Senatorii Nicolae Vlad Popa, Gheorghe Flutur şi Ovidiu Rădoi şi-au anunţat demisiile din PNL, conform procedurii parlamentare, şi şi-au manifestat speranţa că cererea celor opt senatori înscrişi în PLD de constituire a unui grup parlamentar independent va fi aprobată de Biroul Permanent al Senatului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close