Antena 3 CNN Politică Blaga a întrerupt calendarul electoral

Blaga a întrerupt calendarul electoral

Blaga a întrerupt calendarul electoral
13 Mar 2007   •   12:04

Ministrul Administraţiei şi Internelor, democratul Vasile Blaga, a declarat că după şedinţa executivului în care s-a decis amânarea alegerilor pentru PE, a dat dispoziţiile necesare întreruperii calendarului electoral. Guvernul a amânat, luni, printr-o ordonanţă de urgenţă, alegerile pentru PE, miniştrii PD menţinându-şi poziţia împotriva acestei hotărâri. ?Miniştrii PD nu vor semna niciun proiect de act normativ care să vizeze amânarea alegerilor pentru Parlamentul European?, a declarat preşedintele PD Emil Boc, după o şedinţă extraordinară a conducerii democrate.

Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea alegerilor pentru Parlamentul European va fi transmisă la Monitorul Oficial sub semnătura premierului şi contrasemnată de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), fără ca documentul să conţină şi avizul ministrului democrat al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, care a refuzat să semneze documentul, informa luni Executivul.

Pe nota de fundamentare ar fi trebuit, conform discuţiei din şedinţa de Guvern, să semneze şi ministrul Justiţiei, cu sau fără observaţii, cu aviz pozitiv sau negativ. Primul-ministru stabilise şi un termen pentru acest aviz, şi anume ora 16.00, dar ministrul Justiţiei nu a semnat documentul.

Ministerul Justiţiei a precizat luni că a transmis la Secretariatul General al Guvernului o Notă cuprinzând observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de amânare a alegerilor europarlamentare, subliniind că actul, discutat în şedinţa de Guvern de luni, nu îndeplineşte cerinţele legale pentru avizare.
UPDATE Ordonanţa privind amânarea alegerilor PE a fost publicată în Monitorul Oficial fără semnăturile miniştrilor PD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close