Antena 3 CNN Politică C.V. Tudor a rămas fără voce la Consiliu

C.V. Tudor a rămas fără voce la Consiliu

C.V. Tudor a rămas fără voce la Consiliu
24 Mar 2007   •   12:11

Sunt naţionalist, NATOsceptic şi eurooptimist, le-a spus sâmbătă, preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, membrilor Consiliului Naţional, reuniţi la Palatul Parlamentului. În discursul său rostit la plenara Consiliului Naţional, liderul PRM şi-a prezentat punctul de vedere asupra subiectelor fierbinţi ale vieţii politice interne, subliniind necesitatea procesului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi constituirea unui guvern de uniune naţională.

Totodată, liderul PRM şi-a prezentat opiniile legate de politica externă, criticându-i pe preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, un 'miliţian sovietic' care spune 'minciuni', sau pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, 'care, deşi este unul dintre primii oameni ai planetei, s-a ascuns sub birou când a auzit o explozie'.

Timp de două ore, Vadim Tudor a trecut de la istorie la religie, de la amintiri personale plăcute cu 'bunul său prieten Nichita Stănescu', la experienţele neplăcute 'cu patapievicii şi liicenii' care vor să-i ia înapoi Ordinul Naţional 'Steaua României', de la semnificaţiile sărbătorii ortodoxe a Bunei Vestiri la cele ale americanei Zile a Recunoştinţei. 'Sunt naţionalist şi voi muri naţionalist', a spus liderul PRM, în aplauzele asistenţei, adăugând că este vorba, bineînţeles, de un naţionalism 'luminat'.

Liderul PRM a explicat că este NATOsceptic deoarece Alianţa Nord-Atlantică reprezintă 'o forţă politică care nu mai ţine cont de criteriul moral şi de realităţile politice', însă este eurooptimist întrucât crearea Uniunii Europene 'este singurul proiect luminos' al ultimilor ani. Pe de altă parte, Corneliu Vadim Tudor l-a criticat pe comisarul european Franco Frattini, care acţionează 'ca un comisar sovietic' şi care 'dă indicaţii preţioase României', vrând să impună înfiinţarea Agenţiei Naţională de Integritate care, potrivit liderului PRM, este 'o aberaţie fără precedent'.

Nici presa nu a scăpat de criticile lui Corneliu Vadim Tudor, el declarându-se nemulţumit de existenţa unor paparazzi care nu îl lasă în pace şi îl tot vânează. După aproximativ o oră de la momentul în care şi-a început discursul, liderul PRM a solicitat fotoreporterilor prezenţi în sală să nu mai facă fotografii, deranjat că ar putea fi surprins în timp ce îşi şterge faţa de transpiraţie. La sfârşitul discursului de două ore Corneliu Vadim Tudor a rămas fără voce şi l-a folosit pe deputatul Lucian Bolcaş drept...translator

Rompres

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close