Antena 3 CNN Politică Cât a plătit Udrea să devină consilier

Cât a plătit Udrea să devină consilier

Cât a plătit Udrea să devină consilier
16 Mar 2007   •   12:56

5.000 de euro. Atât a plătit Elena Udrea în 2004 ca să intre în politică. Secretarul executiv al PD recunoaşte într-un interviu acordat ziarului ?România Liberă? că toţi candidaţii la posturile de consilieri pentru Primăria Generală a Capitalei la alegerile din 2004 au plătit diverse sume de bani pentru a fi trecuţi pe liste. De exemplu, taxa pentru a obţine, în 2004, un loc pe lista de consilieri era de 5.000 de euro la Primăria Capitalei şi de 3.000 de euro la cele de sector.

Udrea mărturiseşte că, din cauza preţului ridicat, puţini erau cei interesaţi. Dar, subliniază aceasta, toţi candidaţii au plătit respectivele sume. Elena Udrea a fost aleasă în 2004 pe listele Alianţei PNL-PD în Consiliul General al Primăriei Bucureşti. Ulterior, la începutul anului 2005, a devenit şefa cancelariei prezidenţiale, funcţie din care a demisionat în urma scandalurilor în care a fost implicat soţul ei.

Viceprimarul Capitalei, liberalul Ludovic Orban, a comentat afirmaţiile Eleniei Udrea. Orban susţine că nu era vorba despre o taxă, ci despre o contribuţie a candidaţilor înscrişi pe liste pentru susţinerea campaniei electorale.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close