Antena 3 CNN Politică Ce face Iohannis în plin scandal cu Guvernul. Președintele: Marile provocări internaționale fac mai actuale ca oricând misiunile și obiectivele Organizației Internaționale a Francofoniei

Ce face Iohannis în plin scandal cu Guvernul. Președintele: Marile provocări internaționale fac mai actuale ca oricând misiunile și obiectivele Organizației Internaționale a Francofoniei

Ce face Iohannis în plin scandal cu Guvernul. Președintele: Marile provocări internaționale fac mai actuale ca oricând misiunile și obiectivele Organizației Internaționale a Francofoniei
Sursa foto: Foto: presidency.ro
12 Mar 2019   •   16:45

Klaus Iohannis a participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei. Președintele a ținut un discurs în care a vorbit despre importanța francofoniei.

”Pentru România, a face aprte din marea familie francofonă înseamnă mai mult decât un patrimoniu cultural comun, înseamnă apartenența națiunii noastre la valori fundamentale și opțiuni. Modernitatea și modernizarea țării noastre s-au construit pe principii și idealuri promovate în lume, prin intermediul limbii franceze, desăvârșindu-se în politică, educație dar și cultură.

Francofonia nu e doar despre trecut. Azi, marile provocări internaționale fac mai actuale ca oricând misiunile și obiectivele Organizației Internaționale a Francofoniei. 

Angajamentul dumneavoastră, doamnă secretar general, în dosarele care privesc consolidarea relevanței organizației în cadrul multilateralismului, schimbul de expertiză între țări și regiuni francofone, economia digitală, egalitatea între femei și bărbați, ne-au convins să vă susținem candidatura la Someul de la Erevan de anul trecut.

Mă bucur să constat că o serie dintre prioritățile mandatului dumneavoastră sunt și ținte ale societății noastre.”, a declarat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Iohannis scandal guvern provocari

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close