Antena 3 CNN Politică ?Ce faci, Monica? Mai eşti ministru??

?Ce faci, Monica? Mai eşti ministru??

?Ce faci, Monica? Mai eşti ministru??
17 Mar 2007   •   12:29

În ciuda tensiunilor de pe scena politică, şeful statului face glume pe seama situaţiei politice, de faţă cu un oficial european. Şeful statului a întrebat-o pe Monica Macovei dacă mai este ministru, aluzie la presupusele planuri ale premierului de a se debarasa de miniştrii PD. Gluma preşedintelui vine după ce Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu şi-au mutat terenul de luptă în afara ţării. În interviuri acordate separat pentru BBC, Tăriceanu spune că regretă că românii nu au un preşedinte cu o cultură politică mai solidă, în timp ce Băsescu acuză guvernul că a menţinut şi consolidat sistemul clientelar al PSD.

"Ce faci, Monica? Mai eşti ministru? N-a dat nimeni o ordonanţă de urgenţă?" Aluzia preşedintelui se referă la zvonul apărut zilele acestea, cum că premierul Tăriceanu ar intenţiona scoaterea miniştrilor PD din Guvern, în special a Monicăi Macovei şi a lui Vasile Blaga. Contestaţi în ţară, ministrul Justiţiei şi cel al Internelor se bucură de o bună reputaţie la Bruxelles.

Comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, a apreciat progresele făcute în reforma justiţiei şi lupta anticorupţie. El l-a felicitat pe premierul Tăriceanu că a menţinut-o pe Macovei în Guvern, chiar şi după votul de blam primit în Senat.

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close